KAFKASÖR DAĞ KOŞUSU

08.08.2014


                14 Eylül İtalya’da yapılacak olan Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası Milli takım Seçmesine katılacak olan sporcuları 16 Ağustos da yapılacak olan ve Birincisi düzenlenen Artvin Kafkasör Dağ Koşusu belirleyecek.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanlığının 2014 yılı faaliyet programında yer alan, Artvin Valiliği, Artvin Belediye Başkanlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürülüğü tarafından koordine edilen Birinci Kafksör Dağ koşusu 16 Ağustos 2014 tarihinde Saat 09:00 'da Kokoze Mezrası mevkiinden başlayarak Mersivan Atabarı Kayak Merkezi güzergahında yapılacak.

Konuyla alakalı açıklamada bulunan Türkiye Atletizm Federasyonu Dağ Koşuları Koordinatörü Hasan Babac, 16 Ağustos da yapılacak olan Birinci Kafkasör Dağ Koşusu 4 ayrı kategoriden oluşup en uzun koşu mesafesinin 12 Km. olduğunu ve Milli Takım sporcularında aralarında bulunduğu yaklaşık 250 sporcu katılacağını belirtti. 
Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Türkiye Şampiyonlarının yapıldığı spor organizasyonlarının kenti olacağını en başından beri söylediğini ifade ederek şunları söyledi. Kocatepe, " Artvin'i sporla tanıtımı noktasında elimizden geleni yapıyoruz. Geçtiğimiz ay içerisinde yaklaşık 400 sporcunun katıldığı Türkiye Bocce Petank Şampiyonasını gerçekleştirdik. Yine ondan önce birçok grup spor müsabakaları ve Uluslararası Güreş Turnuvası yapıldı. Bu ay içerisinde aynı haftaya çakışmasaydı 2 Türkiye Şampiyonası Bir Grup Müsabakası yapılacaktı. Fakat Türkiye Motosiklet Federasyonu Enduro yarışların da tarihlerin ve güzergâhların çakışması dolayısıyla İleri bir tarihe daha büyük bir organizasyon sözünü alarak mecburi iptal ettik. Bu hafta sonu Birinci Kafkasör Dağ Koşusu ve Bölge Grup Masatenisi Şampiyonasını yapacağız “dedi.

PROGRAM
15 Ağustos 2014
Kortej Yürüyüşü - Saat : 17.45 - Yer : Artvin Gençlik Merkezi Önü
Çelenk Sunma - Saat : 18.00 - Yer : Valilik Önü

16 Ağustos 2014
Kafkasör Dağ Koşusu - Saat : 09.00 - Yer : Kokoze Mevkii
Ödül Töreni ve Seremoni - Saat : 12.00 - Yer : Atabarı Kayak Merkezi