YÜZÜCÜLER ARTVİN’DE AÇIK SUDA KULAÇ ATACAK

17.08.2015


Artvin büyük bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapıyor. 
TYF- Artvin Belediyesi Marina Sosyal Tesisleri Borçka Baraj gölünde yapılacak olan Açık Su Yüzme yarışması 23 Ağustos Pazar günü saat 10.00 da start alacak. 
Barajlar kenti olarak anılan Artvin’de su sporları branşında bir ilke imza atarak Borçka Baraj gölü Artvin Belediyesi Marina Sosyal Tesislerinde Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından Açık Su Yüzme Yarışları yapılacak.
Artvin Belediyesi ve Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün ev sahipliği yapacağı organizasyona yaklaşık 200 lisanslı profesyonel yüzücü katılması bekleniyor. Yüzme Federasyonun resmi internet sitesinde “TYF-ARTVİN BELEDİYESİ MARİNA AÇIK SU YÜZME YARIŞMASI (BORÇKA BARAJI)” başlıkla yayınladığı reglemanın da programın ayrıntılarına yer veriliyor. 
23 Ağustos Pazar günü Artvin Belediyesi Marina Sosyal Tesisleri Borçka Baraj gölünde Açık Su Yüzme yarışması yapılacak. Yarışma başvuruları 20 Ağustos Perşembe gününe kadar devam edecek olup 25 yaş altı ve 26 yaş üzeri iki kategoride oluşacak. Her kategori kendi içerisin de bay bayan olmak üzere farklı yaş gruplarına göre şekillenecek. TYF-Artvin Belediyesi Marina Açık Su Yüzme Yarışında 15 yaşından 70 yaşına kadar profesyonel yüzücüler 1500 ve 3000 metre’de birinci olmak için kulaç atacaklar.

TYF-ARTVİN BELEDİYESİ MARİNA AÇIK SU YÜZME YARIŞMASI REGLEMANI

1. Yarışmanın Adı: TYF-ARTVİN BELEDİYESİ AÇIK SU YÜZME YARIŞMASI (BORÇKA BARAJI)
2. Yarışmanın Yeri ve Tarihi: 23 Ağustos 2015 Pazar-Marina Tesisleri
25 YAŞ ALTI YARIŞMA KATEGORİLERİ
3. Yüzücüler yarışmalara yüzme/açık su yüzme lisansları ile katılmak zorundadır. Lisansı olmayan “26 YAŞ ÜSTÜ” sporcular “Doktor Raporu” ile yarışmaya katılabilirler.
TYF-ARTVİN BELEDİYESİ MARİNA AÇIK SU YÜZME YARIŞMASI
(BORÇKA BARAJI)
4. Yarışmalara Türkiye Yüzme Federasyonu Açık Su bölümüne akredite olan kulüplerin lisanslı sporcuları (Master sporcular hariç) katılabilecektir.
5. Yarışmalar sonunda her yaş grubunda bayan ve erkeklerde ilk üç dereceye giren sporculara TYF. tarafından madalya verilecektir. Ayrıca Artvin belediyesi tüm katılımcılara Tshirt ve anı bardağı verecektir.
6. Müsabakaların teknik toplantısı 23 Ağustos 2015 Pazar günü yarışma başlamadan önce yapılacaktır.
7. Kulüpler ve sporcular başvurularını, en geç 20 Ağustos 2015 Perşembe günü saat 23:59’a kadar açık tutulacak olan TYF-Artvin Belediyesi Açık Su Yüzme Yarışması Başvuru Formu doldurarak gerçekleştirebilirler. Yarışmaya başvuran ilk 100 kişi Master ve 50 kişi lisanslı sporcu kayıt edilecektir, bu sayının üzerindeki sporcular kayıt dışı olacaklardır. Belirtilen tarih sonrasında yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.
8. Başvuru süresinin bitimini takiben, başvurulara ilişkin Yarışmacı Kontrol Listeleri - 18 Ağustos 2015 Salı günü http://tyf.gov.tr internet sitesinde yayınlanacaktır. Kayıtlarla veya yarışma ile ilgili soru ve görüşlerinizi info@tyf.gov.tr adresine elektronik posta gönderebilirsiniz.
9. Yarışma listeleri ve yarışma kategorileri (hangi yarışın daha önce başlayacağı), yarışmacı sayısı ile hava ve baraj gölü koşullarına göre yarış günü belirlenecektir.
10. Yarışmaya Artvin İli dışından katılan kulüplerden 1 antrenör ve 5 sporcuya (Masterlar kategorisinde yer alan sporcular hariç) harcırahları merkez ödemesi şeklinde yapılacaktır. Ödemelerin sorunsuz yapılabilmesi için, müsabakaya katılan kulüplerin antrenörleri, İl Müdürlüklerince onaylı yetki belgeleri, banka adı, şube kodu ve IBAN numaralarının yer aldığı dokümanı eksiksiz olarak müsabaka mutemedine teslim etmeleri gerekmektedir.
11. Harcırahlar sadece, Türkiye Yüzme Federasyonu Açık Su Yüzme bölümüne akredite olan kulüplere verilecektir.
12. Artvin dışından yarışmaya katılacak tüm kulüpler ve sporcular, isterlerse Artvin Belediyesinin misafirhanesinde ve yurt binasında oda-kahvaltı 40 TL.karşılığı konaklayabilirler.Misafirhaneden yararlanmak isteyenler rezervasyon için Şenol Bakır (0538 509 47 05) ile iletişim kurmaları gerekmektedir.
13. Yarışma sırasında Artvin Belediyesince ücretsiz çay-kahve servisi yapılacak ve öğlen kumanya verilecektir.
14. Artvin ili ilgili tüm konaklama ve diğer bilgileri, Artvin organizasyon sorumlusu aşağıda belirtilen yarışma yetkilisi ile iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.