Analig 2017 - 2018 Sezonu 2 - 4 Mart Tarihleri Arasında Taekwondo Branşında Karadeniz 2 Grubu 11 Takımla Grup Mücadelesi Artvin Merkez Spor Salonunda yapılan Açılış Seremonisi ile başladı.

2 - 4 Mart 2018 tarihleri arasında yapılacak olan müsabakalara on bir ilden 10 kız takımı, 11 erkek takımı katıldı.

Açılış Seremonisi Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ardından Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Bahattin YETİM'in açılış konuşması ile başladı. Bahattin YETİM konuşmasında şunları söyledi; " Kıymetli misafirler, hakem arkadaşlarımız, antrenör arkadaşlarımız, sevgili gençler hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum hoş geldiniz şeref verdiniz. Sizleri Artvin’de misafir etmekten ziyadesiyle memnun olduğumuzu söyleyerek sözlerime başlamak istiyorum.

Eski Başbakanlarımızdan, Allah rahmet eylesin Necmettin ERBAKAN Türkiye’ ye geldiğinde Genel Kurmayda uçak nasıl üretilir bunu anlatıyor, uzun bir sunum yaptıktan sonra şunu söylüyor; “ Uçak tek kanatla uçmaz. Bu işin bide manevi tarafı var”. Şimdi Türkiye’de çocuklarımızın sadece akademik tarafına yoğunlaştı herkes, ama herkes gördü ki uçak gerçekten tek kanatla uçmuyor zihnin ve bedenin gelişmiş sağlam olması gerekiyor. Bizim işimizde dört başı mamur beden ve ruh sağlığı yerinde, akıl sağlığı yerinde, iyi düşünebilen iyi vatandaş olan insanlar yetiştirmek. Bunun spor, sosyal ve kültürel tarafı bizim Bakanlığımızın, Müdürlüğümüzün işi biz bu işi hakkını vererek yapmaya çalışıyoruz.

Uzak doğu sporlarıyla azda olsa uğraşmış biri olarak söylüyorum, bu sporun düzenini ve tertibini seviyorum. Beyaz renk olarak temizliğin, sağlığın, berraklığın rengiymiş yani barış için sağlık için kullanılırmış tıpkı sizin kıyafetleriniz gibi.

Genel Müdürlüğümüz bu tür spor müsabakaları Türkiye’nin dört bir tarafında illeri gezdirerek bir hassasiyet oluşturmaya çalışıyor çokta yerinde bir karar olduğunu düşünüyorum bu karara hizmet edebilirsek katkı sağlayabilirsek ne ala. Bu müsabakaya katılan iller genellikle Türkiye’nin doğusunda bulunan iller, beklide gelen illerimizden Artvin’ i hiç görmeyen sporcularımız vardır. Artvin mevsim olarak pek iyi sayılmaz şimdi görürseniz sizleri yaz mevsiminde de Artvin’ i görmeye bekleriz.

Herkesin söylediği, birçok insanında inandığını kabul ettiğini düşünüyorum spor gerçekten kardeşlik, dostluk, sevgidir. İnsanlar birçok alanda karşı karşıya gelebilirler mesela güç kullanarak teknoloji kullanarak bunun adı savaş olur yada ekonomik alanda karşı karşıya gelebilirler fakat kimse bunu seyretmek istemez. Ama bir alan var orada sosyal kültürel olarak karşı karşıya geldiklerinde bunu herkes seyretmek ister mesela spor gibi. Gençlerimiz sporda karşı karşıya geldiklerinde hem rekabet oluyor hem kendi eksiklerini görebiliyorlar hem de insanlar bunu seyretmekten zevk alıyorlar. Sporcularımız maç bittiğinde birbirlerine sarılıyorlar bu çok güzel bir olay. Bu anlamda bu olayı diri tutmak sürdürülebilir tutmak lazım. Buda Gençlik Spor olarak bizim görevimiz.

Federasyon temsilcilerimize, hocalarımıza geldikleri için teşekkür ediyorum. Siz gençlere de yarının hocaları, yarının hakemleri yada başka işlerle görevli insanları olarak sesleniyorum Allah yolunuzu açık etsin güç kuvvet versin, aklımızı, zihnimizi sağlıklı tutsun inşallah. Başarılar diliyorum tekrardan hoş sefa geldiniz şeref verdiniz."

Anadolu Yıldızlar Ligi Taekwondo Grup Müsabakalarına; Trabzon, Tokat, Gümüşhane, Erzincan, Bayburt, Artvin, Ardahan, Erzurum, Giresun, Rize, Ordu illeri katıldı.

Artvin Merkez Spor Salonunda üç gün sürecek olan Müsabakalara katılan sporcu ve antrenörlerimize başarılar diliyoruz.