"BİLGİDEN BİLİNCE KARİYER PLANLAMASI"

Artvin’ de Mesleki Yeterlilik Kurumu Ulusal Europass Merkezi Proje Uzmanı M. Hüdazan YAŞIN tarafından "Bilgiden Bilince Kariyer Planlaması" kapsamında AB formatında CV hazırlama ve iş fırsatlarına erişimi konferansı düzenlendi.

Artvin Çoruh Üniversitesi, Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen program Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Barış Pınarı Harekatı' ında şehit düşen asker ve vatandaşlarımız ile tüm şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Bahattin YETİM, İl Müdürlüğümüze bağlı yurtlar hakkında bilgiler verdi.

“GENÇLERİMİZE EN İYİ HİZMETİ VERMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Aynı bakanlığa bağlı iki il müdürlüğü olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlükleri birleşti ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak aynı çatı altında toplandı. Böylece gençlerimiz Gençlik Merkezlerimizden ve diğer tesislerimizden daha çok faydalanma imkanına sahip oldular.

İl Müdürlüğümüze bağlı Yurt Müdürlüklerimizde merkezden başlamak üzere yurt binaları içerisindeki hizmetlerimizi geliştirmek, özellikle spor faaliyetleri olmak üzere zenginleştirmek istiyoruz, bu bağlamda gençlerimize en iyi hizmeti vermek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Özgeçmiş hazırlamanın iş hayatındaki önemini belirten Yetim, programın gençlerimiz için verimli geçmesini temenni ediyorum dedi.

Proje Uzmanı M. Hüdazan YAŞIN, Europass dokümanlarının özellikle gençlik çalışmalarında, yurt içinde ve yurt dışında yapılan iş ve eğitim başvurularında Europass CV ve Dil Pasaportu başta olmak üzere Europass dokümanları ve kullanımları hakkında detaylı bilgi verdi.

Konferans sonunda Gençlik ve Spor il Müdürü Bahattin YETİM, Hüdazan YAŞIN’ a Artvin hatırası olarak ahşaptan yapılma minyatür Şavşat Evi hediye etti.