Artvin Gençlik Merkezi, Kurdele Kesme Töreni ve hayır dualarıyla açıldı. 

Gençlik Merkezi Açılış Törenine Artvin Valisi Sayın Ömer DOĞANAY,  Artvin Milletvekili Sayın İsrafil KIŞLA, Belediye Başkanı Mehmet KOCATEPE, İl Emniyet Müdürü Mehmet SELVİ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin YETİM, İl Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil KAHVECİ, İl Sağlık Müdürü İrfan AKALIN, Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Tamer YILDIRIM ,Artvin Gençlik Merkezi Müdürü Hayati GÜNERİ, kurum amirleri gençler ve vatandaşlar katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin YETİM açılış konuşmasında " Gençlik ve Spor Bakanlığımız taşrada hizmetlerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl ve İlçe Müdürlükleri aracılığıyla Gençlik çalışmaları ve spor olmak üzere iki ana başlık altında sürdürmektedir.

Spor dışındaki gençlik çalışmalarının yürütüldüğü gençlik merkezleri başlangıçta sadece il merkezlerinde bulunurken zamanla ilçelere de açılmaya başlanmıştır. 
1986 yılında Artvin Merkez Gençlik Merkezi, 1998 yılında Arhavi Gençlik Merkezi, 2004 yılında Ardanuç Gençlik Merkezi açılmış, son 4 yılda 4 daha eklenerek sayı 7'ye çıkarılmıştır.

Şavşat, Yusufeli ve Kemalpaşa Belediyelerimiz yer tahsisi yaparak ilçelerinde Gençlik Merkezlerimizin açılışlarına yardımcı olmuş, katkı sağlamışlardır. Huzurlarınızda sayın belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum.

İlimizde Murgul ve Borçka ilçelerimiz dışında her ilçemizde birer tane olmak üzere 7 gençlik merkezi bulunmaktadır. Kemalpaşa Gençlik Merkezinin açılış izni geldi. Her an açılışını yaparak çalışmaya başlayabilecek durumdayız. Bugün itibari ile Türkiye'de 311 Gençlik Merkezi bulunmaktadır. Bunların yüzde 2.2 'si Türkiye nüfusunun yüzde 0.21'ine sahip olan ilimizde bulunmaktadır. Nüfusu 330 binin altında olan illerde en fazla Gençlik Merkezine ve en fazla Gençlik Liderine yani gençlik merkezi çalışanına sahip il Artvin.

Gençlerimizin bir araya gelerek ilgi alanlarında çalışma yapabilecekleri ortam ve imkanı sunduğumuz; Edebiyat, Hukuk, Tasarım, Çevre gibi bir çok alanda Kulüp Çalışmaları, Değerler Atölyesi, Dini İlimler Atölyesi, Sosyal Bilimler Atölyesi, Kişisel Gelişim Atölyesi, İnovasyon Atölyesi, Dil Eğitimleri Atölyesinin bulunduğu Akademi çalışmaları, Gençlik Kampları, Gençlerin İyilik Ağacı, Bağımlılıkla Mücadele, Gençler Sabah Namazında Buluşuyor, Kültür Sanat Yarışmaları, Her Gençlik Merkezinin Bir Yetim Kardeşi Olsun gibi sayıları 30'u aşkın ülke genelinde yapılan çalışma ve projenin tanıtımı, yürütülmesi işleri yapılmaktadır.

Gençlik Merkezi olmayan ilçelerimizde de bu çalışmaları yapmaya gayret ediyoruz. İstiyoruz ki, ilimizde yaşayan 6 - 29 yaş arasındaki hiç bir çocuğumuz, gencimiz devletimizin bu hizmetlerinden habersiz olmasın, mahrum kalmasın.

Artvin Merkez, Arhavi ve Hopa Gençlik Merkezlerimizin binaları tamamlanmış, Şavşat Gençlik Merkezi inşaatında son aşamaya gelinmiştir.

Şu anda içinde bulunduğumuz ve açılışını yapmak için toplandığımız Gençlik Merkezinin arsası Spor Genel Müdürlüğüne ait. Vaktiyle üzerinde toprak futbol sahası bulunan arsa için 1997 yılında zemin üstü katları Spor Genel Müdürlüğüne ait olmak üzere İl Özel İdaresine 49 yıllığına irtifak hakkı verilmiştir. Otopark inşaatı tamamlanmış ve uzun yıllar burada gençlik merkezi, halı saha, tenis kortu hizmet vermiştir.

Kullanışlı olmayan, gençlik merkezi ihtiyaçlarını karşılamayan, atıl alanların çok olduğu, binanın sadece bir kısmı çatı ile kaplı olması nedeniyle ısınmayan, zemin kattaymış gibi rutubet alan bu binayı onarmak istedik. Çünkü binanın çok büyük bir kısmının çatısı bulunmamaktaydı, tıkanan drenajlar nedeniyle alt katlar su almakta bina bütün olarak zarar görmekteydi.

Genel Müdürlüğümüzden onarım için ödenek talebinde bulunduk. Ancak normal bir tip projenin en az iki katı bir ödeneğe ihtiyaç vardı. Artvin'de tip projeler için şehir merkezinde arsa bulmanın zorluğunu hatta imkansızlığını bir türlü anlatamıyorduk. Artvin'de arsa bulmanın zorluğunu ancak bir Artvinliye anlatabilirdik, bizde öyle yaptık. O zaman Spor Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Yardımcısı olan Mehmet KOCATEPE'den yardım istedik. Talep ettiğimiz ödenek 2014 yılı başında çıktı. Artvin'de yapılan spor yatırımlarının çok büyük bir bölümünde emeği, katkısı olan Belediye Başkanımız Mehmet KOCATEPE'ye yakın ilgisi ve yardımları için teşekkür ediyorum.

Ödenek taahhüdünün iptal edilmesi tehlikesini bertaraf etmek için elimizi çabuk tutarak onarım projesini hizmet satın almak suretiyle bir mühendislik firmasına yaptırdık. Bu durumda ihaleye çıkabilmek için Genel Müdürlüğümüz teknik elemanlarının veya yereldeki resmi kurumların teknik elemanlarının projeyi inceleyip onay vermeleri gerekiyordu. Ancak ellerinde acil bitirilmesi gereken çok sayıda iş olması, yapım işinin büyük ve sıra dışı bir iş olması gibi nedenlerle yaklaşık iki yıl bu işlemi tamamlayamadık.

İl Müdürlüğü tarafından riskler göz önüne alınarak, ne çıkarsa bahtımıza deyip imzalanabileceği çözümünden başka alternatifimiz kalmadı. Bizde o çözüm yolunu seçip mevcut projeyi onaylayarak inşaata başladık. İnşaat başladıktan sona onarım projesinin ciddi hatalar barındırdığını gördük. Yüklenici Necati ALTUN ağabeyimizin tecrübeleri, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat CAVUNT' ve teknik elemanlar Murat KASAPOĞLU, Yusuf DURAK, Resul ATAK, Faruk ÖZDEMİR'in samimi, içten, özverili çalışmalarıyla onarım işini yüzde 40 seviyesinde tasfiye edip yeniden projelendirerek tekrar ihaleye çıktık. Bu süreçteki katkı ve destekleri için kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Yüzde 40 seviyesinde iken tasfiye ettiğimiz işi yüzde 94'lük iş artışıyla 7.466.338 TL 'ye tamamlayabildik.

Burada, bir sanat eserine gösterilecek hassasiyeti göstererek yapılan imalatlarda gördüğü ufak hataları idareden hiçbir istek ya da uyarı gelmeden defalarca söktürüp yeniden yaptıran, kendisine ev yaparken göstereceği titizliği gösteren, benim şahsen her yerde vatanperverliğine, dürüstlüğüne, ilkeliliğine şahitlik edeceğim yüklenici firma sahibi Necati ALTUN beye hassaten teşekkür ediyorum.

Kısa hikayesini anlattığım inşaat sürecinde en başından beri defalarca kapısını çaldığımız ve yardım talep ettiğimiz Milletvekilimiz Sayın İsrafil KIŞLA her defasında yardımımıza koştu. Kendilerine yakın ilgi ve desteklerinden ötürü teşekkürlerimizi sunuyorum.

Gençlerle ve gençlerin milli, manevi değerler kazanması ile ilgili çalışmalarda himayelerini ve ön şartsız desteklerini her daim yanımızda bulduğumuz Valimiz Sayın Ömer DOĞANAY beye teşekkürlerimizi sunuyorum.

Gençlik merkezimiz her gün yaklaşık 14 saat açık tutulmaktadır. Piyano, bağlama, gitar, tulum ve benzeri enstrüman kursları, dil kursları, kulüp ve akademi çalışmaları sürdürülen gençlik merkezimizde daha dün bir gurup gencimiz bir arkadaşlarının doğum günü merasimini burada yaptılar, bugün sabah komşumuz olan Zübeyde Hanım Anaokulu program yaptı, Afrika'da su kuyusu açmak için Gençlik Merkezimiz ile İHH' nın ortaklaşa düzenlediği kermes burada yapıldı, birkaç hafta önce Türkiye Gençlik Vakfı Genç Türkiye Kongresinin Artvin ayağı yaklaşık 200 gençle 7 ayrı salonu kullanarak burada gerçekleştirdi.

Memleketimiz hayrına, milletimiz menfaatine yapılacak tüm hayırlı iş ve hizmetlerin merkezi olmasını istediğimiz, ama özellikle 6 - 29 yaş gurubundaki çocuklarımızın ve gençlerimizin merkezi olmasını istediğimiz bu mekanın ilimize ülkemize hayırlı olmasını diliyor teşrifleriniz için teşekkür ediyorum. " dedi.

4.098 m² kapalı alanı olan Gençlik Merkezimizde;

Konferans Salonu
Seminer Salonu
Toplantı Salonu
Çok Amaçlı Salon
Has Oda 
2 Müzik Atölyesi
2 El Sanatları Atölyesi
2 Güzel Sanatlar Atölyesi
Kişisel Gelişim Atölyesi
Kütüphane
İnovasyon Atölyesi (Bilişim)
Dil Eğitimleri Atölyesi
Erkek ve Kadın Mescit
Mutfak
Tenis Kortu
Fuaye ve sergi alanları bulunmaktadır.

Artvin Gençlik Merkezi ilimize hayırlı olsun.