19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Artvin’de düzenlenen törenlerle kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Bahattin Yetim’in çelenk sunumuyla başladı.

Artvin Garnizon Şehitliği’nden törenlerin yapılacağı Milli İrade Meydanına kadar “Gençlik Yürüyüşü” düzenlendi. Yürüyüş esnasında Gençlik Merkezi öğrencileri dev Türk Bayrağı taşıdı.

19 Mayıs Atatürk’ ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama törenine; Artvin Valisi Sayın Ömer Doğanay, Garnizon Komutanı Piyade Albay Abdurrahman Cengiz Çerçi, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Cumhuriyet Başsavcısı  Sedat Çelik, AÇÜ Rektörü Fahrettin Tilki, Vali Yardımcısı Adem Başoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi, İl Jandarma Komutanı Alb. Ramazan Gürler,   kurum amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Milli İrade Meydanı’nda yapılan törende saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Ardından konuşma yapan İl Müdürümüz Bahattin Yetim Gazi Mustafa Kemal'in 19 Mayıs 1919'da Samsun’da attığı tarihi adımla İstiklal Mücadelesinin başladığını ifade ederek, “ Bağımsızlık heyecanı, dalga dalga Anadolu'nun, Trakya'nın tümüne yayılmış; bu sayede, vatanın işgalden kurtarılması için azimli ve kararlı bir mücadele başlatılmıştır” dedi.

Yetim Konuşmasında şunları söyledi: “Bu bakımdan, 19 Mayıs, bağımsızlığımız adına bir milat olmuş, milli hafızamızda önemli bir yer edinmiştir. 19 Mayıs 1919'da canlanan milli ruh, bizlere ilham olmaya, yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir.

19 Mayıs'ın 99. yıldönümü olan bugünde hepinizi en içten saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Atalarımızın üzerine çıkmayı hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesinde bulunan ülkelerin durumlarını devam ettirecek genç nüfus potansiyeli hızla yok olurken; ülkemizin, hayallerini gerçekleştirecek, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracak genç nüfusa sahip olduğunu memnuniyetle görmekteyiz.

99 yıl önce başlatılan bağımsızlık mücadelesini 95 yıl önce bir kez daha kazanan ülkemizi yine atalarımızın işaret ettiği hedeflere ulaştırmak bizim ellerimizde.

Gazi Mustafa Kemal’in dediği gibi “hiçbir şeye muhtaç değiliz, yalnız tek bir şeye çok ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak.”

Mevlana "İnsanın kanadı, gayretidir.” diyor.

Atalarımızın canlarını ortaya koyarak bizlere bıraktıklarının daha fazlasını bu vatanın payidar olması için bizden sonraki nesillere bırakabilmek için çalışmalıyız.

Biliyoruz ki sizler, milletimizin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde, nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeniz için bizler elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sizlerin de Mustafa Kemal Atatürk’ün “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” sözünü rehber edinerek kendinizi iyi yetiştirip, ilerde şahsınıza verilecek olan görevi en iyi şekilde yapacağınızdan asla şüphemiz yoktur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bize bırakılan emanetin ve sorumluluğumuzun farkındayız. Gençlerimizin medeniyet değerlerimizi kuşanarak fikri hür, vicdanı hür bireyler olarak yetişmesi için tüm gayretimizle çalışıyoruz.

19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal önderliğinde başlayan Milli Mücadelenin medeniyetten nasibini almamış batılı ülkelerin zulmü altında inleyen, sömürgeleşmiş ülke ve milletlere ilham kaynağı olduğunu tüm dünya bilmektedir.

Bu günde 1948 yılından bu yana Filistin'de devam eden zulme en yüksek sesle karşı çıkan ülke ve millet yine bizim ülkemiz, bizim milletimiz. Çünkü bizim milletimiz bin yıllardır İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem; gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem." mısralarında hayat bulan erdemli duruşu ilke edinmiştir.

Bu vesile ile hepimiz adına ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya sahip çıkan ve vatanları Filistin'i korumak için şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum.

Bu düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle yâd ediyor, sevgili gençlerimizin ve sizlerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı' nı yürekten kutluyor, saygılar sunuyorum."

Gençlik Merkezi Üye Gençlerinden Yunus Emre Altun “ Bandırma Vapuru” şiiri okudu. Artvin Motosiklet Kulübü tören alanından motosikletleriyle geçerek törene ayrı bir renk kattılar.

Kutlama töreni İlimiz Başarılı Spor Kulüplerine, 2018 Gençlik Haftası boyunca yapılan Kurum ve Kuruluşlar Arası Turnuvalarda dereceye giren takımlara, 19 Mayıs Atatürk’ ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılan bu yıl ikincisini düzenlemiş olduğumuz “ Zorvayvır” yarışmasında derece alan okullarımıza ve 2018 Yılı İlimizin Başarılı Sporcularına, protokol üyelerinin plaket ve madalya takdimi ile devam etti.

Tören Karate ve Judo Sporcularımızın yapmış olduğu gösterilerle sona erdi.