Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu 2014 faaliyet programın da yer alan 24- 26 Haziran tarihleri arasında Artvin Kafkasör yaylasında Türkiye Bocce ( Petank ) Şampiyonası başladı.
Kafkasör tatil köyünün arka tarafında bulunan düzlük alanda yapılan Türkiye Bocce Şampiyonasına 47 il den yaklaşık 450 sporcu katıldı. Yıldızlar, Gençler, Büyük Erkekler, Büyük Kadınlar kategorilerinde yapılan Müsabakada 25 hakem görev aldı.
Türkiye Bocce (petank) Şampiyonasının açılış törenin ne Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Abdurrahman Anlaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, Turizm İl Müdürü Hüseyin Ateş, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Zafer Şimşek, KOSGEP İl Müdürü Cafer Yakupoğulları, Bocce Bolwing Dart Federasyon Başkan vekili Mutlu Türkmen, Genel Sekreteri Adnan Öztürk, Kurum amirleri, antrenörler, sporcular ve Bocce severler katıldı.
Türkiye Bocce ( Petank ) Şampiyonasının açılış törenin de konuşan Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Spordan hiç kopamadıklarını ve yoğun iş temposu yüzünden çok fazla spor aktivitelerine katılamadıklarını, davetlerini kırmayıp böyle önemli bir Türkiye Şampiyonasını Artvin’de yaptıkları için emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade etti. Başkan Kocatepe, “Biz spordan hiç kopamıyoruz. Biz gelemesek te siz geliyorsunuz. Ayaklarınıza bileklerinize yüreklerinize sağlık. Bocce Bowling Dart Federasyon Başkanı Ahmet Recep Tekcan benim 25 yıllık arkadaşım. Onun ötesinde böyle bir görev sonrasın da ilk defa doğanın böyle tam kalbinde siz ülkemizin her bölgesinden gelen kardeşlerimizi bir spor aktivitesinde burada görmek şehrimiz adına, spor adına, belediye adına gerçekten onur verici bir davranış. Bu onuru bize bahşettiğiniz için hepinize tekrar tekrar teşekkür ediyorum. İyi ki geldiniz iyi ki burada Petank Türkiye şampiyonası yapılıyor. Gençler, Yıldızlar, Büyükler hep birlikte bu doğal ortamda 3-4 gün tatil olarak görün. Burada sadece bir şampiyona değil. Burada dinlenme, eğlenme burada her şeyiyle bir şölen yaşamanızı istiyorum. Artvin zaten böyle bir şey. Biz burada hayatı eğlenceli hale getiremezsek bu zor coğrafyada yaşayamayız. Artvin farklı bir yer bu farkı inşallah her yıl size Petank ve başka disiplinlerden de Türkiye Şampiyonları yaparak yaşatırız. Tatile de bekleriz dinlenmeye, eğlenmeye de bekleriz ”dedi.
       Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, Türkiye Bocce ( Petank) Şampiyonasının yapıldığı Kafkasör Yaylasında piknik alanının arka tarafında bulunan yerin daha önceki halini bildiğini ve Artvin Belediye Başkanlığı ile ortak çalışmalar sonucunda alanın bir çiçek bahçesi haline geldiğini görünce mutlu olduğunu ifade etti. İl Müdürü Yetim, “ 2014 yılında yaptığımız bu 5. Türkiye Şampiyonası. Aslında herkesin bildiği bir şeyi tekrarlamış oluyorum ama eski Genel Müdür yardımcımız bu camiada uğraşan çalışan insanların böyle tırnak içinde söylüyorum ağabeyi eski genel müdür yardımcımız Mehmet Kocatepe sayesinde bu yaptığımız 5. Türkiye şampiyonası. Biz kurum olarak bundan ziyadesiyle memnunuz. Başta Sayın Kocatepe olmak üzere federasyonumuza böyle bir faaliyeti ilimize verdiklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz ”dedi. İl Müdürü Yetim konuşmasının devamında yaklaşık bir yıl önce büyük organizasyonlarda ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirterek Artvin’in el birliğiyle bu sıkıntıları nasıl aştığını anlattı. Yetim; “Bocce şampiyonasına gelen şuanda 340 sporcu idareci, antrenörler ve hakemlerle birlikte 450 kişi Artvin’de konaklıyor. Milli Eğitim bize 350 kişilik yurtlarından yer verdi. Bu sahanın yapımında İl Özel İdaresi başta olmak üzere Belediyemiz, Devlet Su İşleri ve Artvin’deki bütün kurumlar seferber oldu. Üstelik 2 gün önce yapılan 34. Kafkasör festivali çok yoğun çalışma temposuyla geçti. Ona rağmen fırsat buldukça itfaiyesinden, silindirine iş makinesini buraya gönderdi ve bu sahayı çıkarabildik. Sayın Belediye Başkanımızın şahsında Belediye çalışanlarımıza Abdurrahman Bey şahsında İl Özel İdareye, Milli Eğitime, Devlet Su İşlerine ve yardımcı olan bütün kurumlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu şampiyonanın Artvin’imize, bizlere, sporcularımıza hayırlı geçmesini diliyor saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.
      Türkiye Bocce Bolwing ve Dart Federasyonu Başkan vekili Mutlu Türkmen, Yoğun bir emek sarf edilerek oyun sahasının oluşturulduğunu bildiğini ifade ederek daha önce Kafkasör yaylasında ki alanın düşünüldüğünü fakat festival nedeniyle oranın oto park olarak kullanıldığı için son birkaç gün içinde bütün kurumlar el ele vererek bu alanın oluşturulduğunu söyledi. Türkmen , “Katılımcı kafilelerin hemen hemen hepsi için Artvin en uzak noktalardan bir tanesi. Petank’ta federasyonumuzun en geniş kitlelere hitap ettiği halk disiplini. Bu münasebetle bu kadar geniş bir katılım için buraya uzun bir yolu kat ederek gelen arkadaşlarımıza ve bunu sağlayan idarecilerimize antrenör arkadaşlarıma da ayrıca şükranlarımı sunuyorum ”dedi. Başkan vekili Türkmen Artvin’in artık Federasyon için ikinci adres olduğunu belirterek “Çiçeği burnunda Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Kocatepe, yıllarca gerek Federasyonumuzu gerek kulüplerimizi gerekse branşlarımızı yakından himayesine alan bizim genel müdür, federasyon yöneticisi ilişkisi dışında şahsımız olarak ağabeyimiz kabul ettik. Kendisinin burada Belediye başkanı olması münasebetiyle artık bizde Artvin’i evimiz olarak görüyoruz. Aynı duyguları bütün sporcu camiasının yaşadığına gönülden inanıyorum. Sayın Genel Müdürümüz ve Başkanımızın katkılarıyla bundan sonra burada sportif faaliyetler tüm hızıyla devam edecektir “dedi.
       Açılış töreni ardından Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe sporcuların yanına giderek Bocce Sporu hakkında bilgi aldı. Ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim ile tek seferlik maç yaptılar.