23 – 30 AVRUPA SPOR HAFTASI YAPILAN AÇILIŞ İLE BAŞLADI

  23 – 30 Eylül Avrupa Spor Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında İskebe Şehir Stadı’nda açılış programı düzenlendi.

  Açılış programı Gazi Mustafa Kemal ve tüm şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ardından İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.
 Halk Oyunları gösterisinin ardından program; protokol üyeleri, sporcular ve katılımcıların Basketbol, Badminton, Ok atma, ip atlama çuval yarışı, şut çekme, hentbol, masa tenisi ve ayak tenisi gibi çeşitli spor etkinlikleri ile devam etti.

Avrupa Spor Haftası (European Week of Sports) her yıl geleneksel olarak düzenlenen, çok sayıda farklı spor ve bedensel aktiviteleriyle her yaştan ve statüden bireyi bir araya getirerek hareket bilincini arttırmaya yönelik gerçekleştirilen önemli bir proje olarak göze çarpıyor.

Özellikle son yıllarda ülkemiz genelinde yaptığı önemli faaliyetlerle adından sıkça söz ettiren Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu, geçtiğimiz yıl Avrupa Hareketlilik kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği Beraber Yürüyelim etkinliği, Pandemi sürecinde evde kalan vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran HisApp Mobil Uygulaması ve diğer çalışmaları neticesinde Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Avrupa Spor Komisyonunca ülkemiz adına 2020 Avrupa Spor Haftası koordine yetkisi Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu’na verildi.

Avrupa Birliği üyesi olmamasına rağmen ülkemizin son 18 yılda gerçekleştirdiği tesisleşme atağı neticesinde önemli bir yol kat etmesi, beraberinde Gençlik ve Spor Bakanlığı teşkilatlarımızın da önemli projelere öncülük etmesini sağlandı. Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonunun gerek sahada, gerekse sosyal medya ve her yaştan vatandaşımıza yönelik yaptığı çalışmalar Avrupa Parlamentosunun dikkatini çekmeyi başardı, 
Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kapsamında, Türkiye’de yaş, cinsiyet ve etnik köken gözetmeksizin 83 milyon ülke nüfusunun tamamının spor ve fiziksel aktivite ile bu projenin bir parçası olması ile birlikte bu proje ile;

Sağlıklı yaşam ve spor yapma alışkanlığı kazandırmak,

Spor kültürünün tabana yayılarak demokratikleşmesini sağlamak,

Digital medyayı etkin kullanarak spor branşlarının bilinirliğini arttırmak,

Spor, fiziksel faaliyetler gibi konular hakkında bilgi ve farkındalığı artırmak,

Bireylerin spor branşlarına daha bilinçli katılımını sağlamak,

Sağlıklı Beslenme bilincinin oluşmasını sağlamak,

Ülkemizin spor, sağlık ve kültür turizmine katkıda bulunulması hedefleniyor.