Türkiye Karate Federasyonun 2014 faaliyet takviminde yer alan Türkiye KYOKUSHIN Karate Şampiyonası, Artvin Belediyesi ile Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Türkiye’nin çeşitli illerinden yaklaşık 500 sporcunun katılımı ile Artvin Merkez Spor salonunda gerçekleştirildi. 
Şampiyona öncesi teknik toplantı
Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde, Türkiye KYOKUSHIN Karate Şampiyonası teknik toplantısı 30 Ağustos 2014 Cumartesi günü sabah saatlerinde Gençlik Merkezi konferans salonunda yapıldı. Teknik toplantı ardından Antrenörler ve sporcular merkez spor salonunda yerlerini alarak müsabakalara başlandı. 
30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tören münasebetiyle Türkiye KYOKUSHIN Karate Şampiyonasının açılışı 30 Ağustos 2014 Cumartesi günü saat 12.00 da yapıldı. 
Açılış törenine Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, Artvin Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Adıgüzel, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Dursun, Karate Artvin İl Temsilcisi Şirin Ali Öz , antrenörler, sporcular ve Artvinli spor severler katıldı. Sporcular açılış seremonisinde yerlerini aldıktan sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. 
Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, yaptığı açılış konuşmasında Karate camiasının büyük bir aile olduğuna vurgu yaptı. Delihasan konuşmasında; “ Bu gün gerçekten değişik heyecanlar duygular yaşıyoruz.Karatenin bir sitili olan KYOKUSHİN yıllardır Karate bünyesinden uzak gurbet diye bileceğimiz şekilde başka federasyonlarda hayatını sürdürmeye çalışıyordu. Gerçekten kocaman bir aileyiz burada bu gün ailemizin bir parçası var. Ama ben biliyorum ki burada olmayan çok büyük parçalarda var. İler ki şampiyonlarda turnuvalarda umut ediyorum ki onlarda aramızda olacaklar. O zaman ne kadar daha büyük olduğumuz çok daha büyümeye yatkın olduğumuzu göstermiş olacağız. 
Bu vesileyle bu turnuvada bize öncülük yapan bizi teşvik eden burada olmamızı sağlayan Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Kocatepe abimize çok çok teşekkür ediyorum. Kendisi yıllarca bu sporu yapmış sporun diğer dallarına da hizmet vermiş GenelMüdürlükte bütün sporların kahrını çekmiş, sıkıntıları yakinen bilen abimiz onun destekleriyle inşallah sorunları da zaman içinde çözebileceğiz. Artvin de yapmış olduğumuz Türkiye KYOKUSHIN Karate Şampiyonasının hayırlı olması dileklerimle herkese hoş geldiniz der saygılar sunarım” dedi. 
Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Türkiye KYOKUSHIN Karate Şampiyonasının açılış törenin de yaptığı konuşmada Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen sporcu ve antrenörlere Cennetin başkenti Artvin’e hoş geldiniz diyerek sözlerine başladı. Başkan Kocatepe ; “KYOKUSHIN Karate tarihine not düşecek bir organizasyondayız. Ben Gençlik Spor Genel Müdür Yardımcısı iken bu sporun değerini bilen bir arkadaşınızım. O zaman bize geldiler Genel Müdürüm biz artık branş olarak tanınmamız gerekiyor yeterli sporcumuz var dediler. Bizde hakkını teslim ettik ne gerekiyorsa yapılsın dediğimiz bir çalışmaydı. Hani derler ya iyilik yap denize at. Balık bilmezse halik bilir. İyi ki yapmışız. İyi ki sizler varsınız. İyi ki Artvin’de siniz. Ben bu arkadaşlarımı güzel kentimize bir kez daha Türkiye Şampiyonasını Artvin’de yaptırttığı için Federasyon Başkanı kardeşimiz Esat Delihasan’a ve onun ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi. 
Kocatepe: Spor Turizmin Yeniden Canlanması için korun üzerinde ki küllere üflüyorsunuz
Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Federasyon Başkanı Esat Delihasan’a kürsüden Karate Büyükler Dünya Şampiyonu Milli Takımını Kafkasör Yaylasında 1 aylık kampa davet ettiklerini iletti. Kocatepe; “Yapılan bu faaliyetler sayesinde Artvin’de sadece spor yapmıyoruz, aynı zamanda Spor Turizmin yeniden canlanması için korun üzerinde ki küllere üflüyoruz. Artvin ancak o zaman spor kenti olur. O zaman spor turizmi Artvin’de gelişir “dedi.
Vali Kemal Cirit: Artvin sporda da kabuğunu kırıyor
Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin genel anlamda kabuğunu kırdığını ve spor da da kabuğunu fazlasıyla kırdığını vurguladı. Vali Cirit konuşmasında ;”Bugün güzel bir organizasyona ev sahipliği yapıyor olmaktan Artvin Valisi olarak büyük bir mutluluk duyuyorum. Birçok konuşmalarım da dile getiriyorum Artvin Kabuğunu kırıyor diye. İşte bunlardan bir tanesi de bu. Sporda da Artvin kabuğunu kırıyor. Belediye Başkanımızı özellikle tebrik etmek istiyorum. Spordan gelen bir insan. Spor yapan bir insan ve Türkiye de yapılan tüm sporların Artvin’de de yapılabileceğini bizlere gösteren bir insan. Bu yüzden kendisini tebrik ediyorum. Artvin gençleri olarak bizde sporun her branşında hem bireysel hem de toplu sporlarda var olduğumuzu göstermekteyiz. Bugün Artvin’de 8 tane ilimizin güzide sporcuları aramızda. Genç sporcu kardeşlerim var. Hepsine özellikle Artvin’e geldikleri için teşekkürlerimi iletirken bu bir müsabaka aranızda mutlaka bir derece çıkacak ama hangi dereceye sahip olursanız olun sizler gelecekte bizim, Türkiye’mizin yüz akları olacaksınız. Bugün kaybedersiniz yarın belki çok üst noktalarda bulunursunuz. Ülke olarak sizlerin başarısına ihtiyacımız var. Çünkü ülkemiz de kabuğunu kırıyor ülkemiz de dünyada uluslararası görünürlüğü aktif bir ülke durumuna geldi. Sporda da bu olacak bunu da sizler başaracaksınız ”dedi. 
Konuşmalar ardından Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Artvin Valisi Kemal Cirit’e, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’ye, Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim’e ve Karate İl Temsilcisi Şirin Ali Öz’e teşekkür plaketi taktim etti.

Türkiye Karate Federasyonun 2014 faaliyet programı kapsamında Artvin Merkez Spor Salonu'nda düzenlen Türkiye Kyokushin Stil Karate Şampiyonası ikinci gününde ki gençler ve büyükler kategorisinde yapılan müsabakaların tamamlamasıyla sona erdi.

Şampiyonada Artvin, Bilecik,Hatay,İstanbul, Şanlıurfa,Bursa, Adana, Rize,Düzce illerinden gelen bay ve bayan sporcu kategorileri ve ağırlık guruplarında şampiyonluk için mücadele ederken müsabakalarda 35 hakem görev aldı.

İki gün süren şampiyonanın birinci gününde bay ve bayanlarda minikler, yıldızlar ve ümitler kategorisinde karşılaşmalar yapılırken ikinci gününde de gençler ve büyükler kategorisinde müsabakalar yapıldı. Müsabakaların tamamlanmasının ardından kategorilerinde dereceye giren sporculara madalyaları verildi.

Şampiyonaya Artvin Halkının yoğun ilgi gösterirken şampiyonada herhangi bir ciddi sakatlıkta yaşanmadı.