Amatör Spor Haftası ve Bisiklet Yol Yarışı Ödül Töreni İle Son Buldu
Gençlik Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü 2014 faaliyet programında yer alan 13-18 Ekim tarihleri arasında yapılan Amatör Spor Haftası ödül töreni ile son buldu. 
Artvin Valilik önünde düzenlenen ödül töreninde Amatör Spor Haftasında yapılan 13 branşta ve 1. Dağ Bisikleti ve Yol Yarışlarında dereceye giren sporculara ödülleri verildi. 
Törene Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin Belediye Başkan vekili Zafer Yerli, Artvin İl Emniyet Müdürü Hamdi Selçuk, Artvin Vali Yardımcısı Mutlu Almalı, Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, Artvin Gençlik Merkezi Müdürü Latif Yılmaztürk, Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Uğur Beyazkaya, Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tesisler Şube Müdürü Kadri Dalkılıç, Artvin Bisiklet İl Temsilcisi Erkan Akçelik kurum amirleri, Antrenörler, Sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim’in konuşması ile devam etti. 
İlimizde ki spor faaliyetleri hakkında bilgi veren Yetim, konuşmasında ilimizde ki lisanslı sporcu sayısının son iki yılda yüzde 20 artarak 15 bin 475’e yükseldiğini belirtti. Yetim konuşmasının devamında ise; “Kıymetli Misafirler, hepinizi saygıyla selamlıyorum, hoş geldiniz.
Bugün Amatör Spor Haftası nedeniyle düzenlenen spor faaliyetlerinin ödül töreni için bir araya geldik.
Yine Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamın da düzenlenen 1. Artvin Bisiklet Yol Yarışı ödül törenini gerçekleştireceğiz. Spor Genel Müdürlüğümüzün göndermiş olduğu spor malzemelerini 37 spor kulübümüze ulaştıracağız. Aynı zamanda İl Spor Merkezlerinin yaz dönemi faaliyetlerinin (eski adıyla yaz spor okullarının) kapanışını, Yeni sezonun açılışını da gerçekleştirmiş olacağız. İlimizde lisanslı sporcu sayısı son iki yılda yüzde 20 artarak 15.475'e yükselmiştir.
İl Spor Merkezleri yaz faaliyetlerinde, 2012 yılında 703, 2013 yılında 3.040, 2014 yılında 3.084 sporcu kaydı yapılmıştır.
Bakanlığımızın Diyanet İşleri Başkanlığıyla yaptığı protokol kapsamında Yaz Kur'an Kurslarına devam eden tüm öğrencilere ulaşılarak spor kurslarımıza devamları sağlanmıştır. Bu öğrencilere hem Kur'an Kurslarında hem spor faaliyetlerinde kullanabilecekleri 2013 ve 2014 yıllarında toplam 4 bin çanta dağıtılmıştır.
İlimizde 72 faal kulüp bulunmaktadır. Kulüplerimize; 2012 yılında 105.000 TL, 2013 yılında 205.000 TL, 2014 yılında şu ana kadar 316.000TL nakdi yardım yapılmıştır. 2014 yılı başında 33 kulübümüzün nakdi yardım talebi alınarak Genel Müdürlüğümüze ulaştırılmıştır. Bugün de 37 Kulübümüze Spor Genel Müdürlüğümüz tarafından gönderilen spor malzemelerinin dağıtımını yapacağız.
İl genelinde 15 ayrı spor branşında faaliyet göstermekteyiz. 24 Kadrolu, 11 Hizmet alımı yoluyla çalıştırdığımız, 24 Fahri çalıştırdığımız antrenör olmak üzere toplam 59 Antrenör arkadaşımızla hizmet vermekteyiz.
Merkez Spor Salonumuz haftalık 58 saat doluluk oranıyla en faal günlerini yaşamaktadır. Bu da yeni sezonun yaz sezonundan ve önceki sezonlardan daha faal geçeceğini haber veriyor.
Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında 15 branşta 2.496 sporcunun katıldığı faaliyetler gerçekleştirdik.
Merkez’de 15 Branşta 1.066 Sporcu, Ardanuç’ta 7 Branşta 304 Sporcu, Arhavi’de 6 Branşta 110 Sporcu, Borçka’da 7 Branşta 205 Sporcu, Hopa’da 9 Branşta 400Sporcu, Murgul’da 4 Branşta 229 Sporcu, Şavşat’ta 4 Branşta 60 Sporcu, Yusufeli ‘de 5 Branşta 122 Sporcu, toplam 57 Branşta 2.496 Sporcu katıldı.
Amatör olmadan profesyonel olunmuyor. Amatör spor alanında yapılan çalışmalar son 4 yılda 28 sporcumuzun milli takımlara seçilmesini sağlamıştır.
Bisiklet Yarışı
2013 yılında yapılan Borçka ilçesinde Muratlı - Borçka arasında yapılan bisiklet yarışında 55 sporcu yarıştı,
2014 yılında yapılan Borçka ilçesinde Çavuşlu - Borçka arasında yapılan bisiklet yarışında 75 sporcu yarıştı,
Bugün Ardanuç - İl Merkezi arasında yapılan bisiklet yarışında 60 sporcu yarıştı. Ülkemizin dört bir tarafından katılımın her faaliyette daha da arttığını memnuniyetle görmekteyiz.
2014 yılında; 16 İl Birinciliği, 7 Grup Yarışması, 1 Uluslararası Turnuva, 5 Türkiye Şampiyonası, 2 Ulusal düzeyde yarışma olmak üzere 30'u aşkın faaliyet gerçekleştirdik.
Genel Müdürlüğümüzce organize edilen Okul Spor Faaliyetlerinde iller lisanslı sporcu sayısı ve spor faaliyetlerine katılan okul sayısında sağlanan artış kriterlerine göre 7 ayrı bölgede değerlendirilmiş Artvin Artvin'den Düzce'ye kadarki iller arasında birinci olmuştur.
İl ve İlçe Müdürlüklerimizce gerçekleştirilen tüm faaliyetlerde sağlık ve güvenlik tedbirleri alınmaktadır. Diğer illerde yaşanan sıkıntılar ilimizde İl Sağlık Müdürlüğümüz ve İl Emniyet Müdürlüğümüzün gösterdikleri özverili çalışmalar sayesinde yaşanmamaktadır.
Sayın Valim zat-ı alinize çalışmalarımızda gösterdiğiniz himaye ve desteklerinizden dolayı teşekkürlerimi arz ediyorum.
Belediye Başkanlığımıza, ilçelerimizde Kaymakamlıklarımıza, ilçe Belediye Başkanlıklarımıza, Emniyet Müdürlüğümüze, Sağlık Müdürlüğümüze, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Özel İdare Genel Sekreterliğimize, İl AFAD Müdürlüğümüze, çalışmalarımızdaki yardım ve desteklerinden dolayı şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum.
Kulüp başkanları ve yöneticilerine, il içinden il dışından gelen sporcularımıza katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.
Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim’in ardından Artvin Valisi Kemal Cirit konuşma yaptı.
Takım sporlarından Artvin’de bir başarı çıkmasını istediğini belirten Cirit, imtiyazlı spor alanları futbol, voleybol ve basketbol gibi alanlarda da başarı beklediğini ifade etti. 
Vali Kemal Cirit konuşmasının devamında; “Bu gün bir heyecanımızı sizlerle birlikte paylaşıyoruz. Artvin bu gün bir organizasyona daha ev sahipliği yapıyor. Birçok ilden özellikle bisiklet yarışında birçok arkadaşımız bura da yarıştılar. Artvin sadece kendisine değil sizlere de ev sahipliği yapmanın güzelliğini gösteriyor. Ülkemiz genç bir nüfusa sahip ülkemizde neredeyse 20 milyona yakın nüfusumuz genç kategorisinde bulunmakta, bireysel ve takım halinde yapılan spor faaliyetlerinde bizler gayret göstermekteyiz. Özellikle Artvin olarak birçok konuda söz sahibi olabileceğimiz alanları araştırmaktayız, gayret göstermekte arkadaşlarımız. Gençlik Spor Bakanlığımız sadece spor alanıyla da ilgili değil gençlik hizmetleri alanında da epeyce bir faaliyet ilimizde uygulanmaya çalışılıyor. Burada Da Gençlik Hizmetleri Müdürlüklerimiz var biliyorsunuz, orada da birçok arkadaşlarımız burayı aktif olarak kullanıyorlar, il müdürümüz söylediler. Az değil 15 bin kişinin gelip gittiği alanların olması bu bizim için güzel bir veridir. Başarı tabi ki tek sınavlarla olmuyor, hem spor alanında hem müzik alanında yetenek isteyen alanlar, biz Artvinli çocuklarımızdan gençlerimizden başarı bekliyoruz. Tabi başarı beklerken de, bizlerin biraz özveride bulunması gerekiyor, buradan hem kendime düşen kısmı da alarak söylemem lazım, hem maddi olarak hem de manevi olarak desteklenmesi lazım ve bizde bunların hepsine gönülden destek verdiğimizi bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Takım sporlarından Artvin’de bir başarı çıksın istiyoruz. Hem imtiyazlı spor alanları var futbol gibi voleybol gibi, basketbol gibi biraz oralarda da sesimiz çıksın istiyoruz. Artvin’in şu an için en başarılı olduğu alan ödül vererek göreceğiz bir kısmını biliyorsunuz genetiğimizde bir güreşçilik var geçen buraya gelen dünya şampiyonu güreşçimizde Yusufeli’nde güreş tutanlardan birisiydi. Dolayısıyla biz bu türden örneklere ulaşmak için gençlerimizin bu başarılarda yer almasını arzu etmek istiyoruz ben burada destek veren tüm Artvinlilere gönülden teşekkürlerimi bir kez daha ifade etmek istiyorum” ifadelerine yer verdi.
Artvin Valisi Kemal Cirit’in konuşmasının ardından 13- 18 tarihleri arasında ilimizde gerçekleşen Amatör Spor Haftası kapsamında 13 branşta dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi. 
Birincisi yapılan Dağ Bisikleti ve Yol Yarışı Tamamlandı
Artvin Bisiklet İl Temsilciliğini faaliyet programında yer alan Birincisi yapılan Dağ Bisikleti ve Yol Yarışı Ardanuç Merkez’den başlayıp Artvin Valilik önünde son buldu. 40 kilometrelik parkurda sporcular pedal çevirerek dereceye girmeye çalıştı.
İki ayrı kategoride yapılan yarışmada Yol kategorisinde yarışan sporcular Ardanuç Merkez’den start alırken dağ bisikletçileri ise Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü yol ayrımından start aldı. 
Ardanuç Merkez’den start alan bisikletçiler zor parkurda pedal çevirerek birinci olmak için yarıştı. Devlet Su İşleri Bölge müdürlüğü yol ayrımından yarışa dahil olan 20 Dağ Bisiklet sporcusu başarıyla finişi tamamladı. Bisiklet yol yarışana 7 kulüpten 60 sporcu katıldı. 
40 kilometrelik parkuru 1 saat 12 dakikada bitiren Oğuzhan Dodo yarışı birincilikte tamamladı.