Türkiye Boks Federasyonu'nun 2015 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Yıldız Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası Artvin Merkez Spor Salonunda düzenlenen açılış seremonisi ile başladı. 
Artvin Merkez Spor Salonunda yapılan Boks müsabakalarının açılış törenine Artvin Belediye Başkan Vekili Erkan Yazan,Artvin İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Uğur Beyazkaya, , Türkiye Boks Federasyonu Organizasyon Koordinasyon Kurulu Başkanı İlhan Sapmaz, Boks Federasyonu temsilcileri, kurum amirleri, sporcular, antrenörler ve çok sayıda sporsever katıldı. 
Açılış Seremonisi saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ardından konuşmalara geçildi. 
Açılış konuşmasını Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Uğur Beyazkaya yaparak şunları söyledi.Beyazkaya ; “Türkiye Yıldız Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası müsabakalarının ilimizde yapılması bizleri onurlandırdı. Bokstan güzel haberler alıyoruz. 2016 Yaz Olimpiyatlarına katılma hakkı kazanan2 sporcumuz ülkemizi uluslararası arenada temsil etmek üzere olimpiyat vizesi aldı. Bugün burada Yıldız Erkekler Boks müsabakasının ilkini gerçekleştiriyoruz. 5 gün boyunca sporcularımız dereceye girmek için mücadele edeceklerdir. Sporcularımız bizlere önemli olanın yenmek veya yenilmek değil sporun asıl amacının centilmenlik olduğunu gösterecekler. Müsabakaların kazasız belasız sona ermesini temenni ediyor tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi. 
Türkiye Boks Federasyonu Organizasyon Koordinasyon Kurulu Başkanı İlhan Sapmaz, Müsabakaların bu güzel memleket Yeşil Artvin’de yapılmasının mutluluğunu ve onurunu yaşadığını ifade ederek müsabakaların hayırlı olması temennisinde bulundu. 
Belediye Başkan Vekili Erkan Yazan ise Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’nin ilimizde bulunmaması nedeniyle bu konuşmayı onun adına kedisi yaptığını bu tür spor organizasyonlarının Artvin’e canlılık getirdiğini ifade ederek tüm sporculara başarılar diledi. 
25 – 31 Ocak 2015 tarihleri arasında Artvin’de gerçekleşen Türkiye Yıldız Erkekler Ferdi Boks Şampiyonasına 60 ilden 515 sporcu katıldı. Müsabakalar 20 hakem ve 3 Merkez Hakem Kurulu Komitesi tarafından yönetilecek.