Şavşat ilçesine bağlı Veliköy'de bu yıl 20'ncisi düzenlenen Şavşat Veliköy Uluslararası Kültür Şenlikleri Kar Üstü Karakucak Güreşleri, renkli görüntülere sahne oldu.
Güneşli bir havada karla kaplanmış zeminde yapılan güreşleri Artvin Valisi Yardımcısı Hasan Ongu, Şavşat Kaymakamı Cemil Sarıoğlu, Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çelik, Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin YETİM, bazı daire amirleri ile takribî 3 bin şahıs izledi. Artvin'in yanı sıra İstanbul, İzmit, Kahramanmaraş, Tokat, Samsun, Sivas, Erzurum, Rize, Artvin ve Ardahan illeri ile Ukrayna ve Gürcistan'dan dahil olan 180 sporcu, kar üstünde adeta birbirleriyle yarıştılar. Soğuktan etkilenen kimi sporcuların kara lastik pabuç ve yün çorap giydikler gözlendi.

Etkinlik öncesi konuşan Şavşat Kaymakamı Cemil Sarıoğlu, güreş sporunun Türk tarihindeki önemine değindi, ilçede eskiden bayramlarda, eğlencelerde hatta cuma namazları sonrasında şahısların güreştiğini anlattı. Kaymakam Sarıoğlu, etkinliğin ilçenin tanıtımına kocaman yardım sunduğunu hatırlattı, devamı için gayret harcanacağını söyledi.

Bölgede yetersiz kar bulunması itibariyle güreşlerin gerçekleştiği bölgeye araçlarla kar getirilerek kar takviyesi yapıldı. Veliköy Muhtarlığı ve Veliköy Kültür ve Dayanışma Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği 20'nci Veliköy Kar Güreşleri Festivali'nde 35 ile 120 kilogram içerisinde 11 kategoride güreşler yapıldı, takribî 50 bin lira nakit ödülü dağıtıldı. Etkinlikte, 'O Ses Türkiye' yarışmasında çeyrek finale yükselen Artvinli ikizler Soysal ve Cemal Bilmaç kardeşler konser verdi, halk oyunları ekipleri de gösteriler yaptı.