Artvin Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu Törenle Açıldı
Yapımı tamamlanan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu Törenle hizmete girdi.
 
Yenimahalle Şehir stadının hemen yanında yer alan yarı olimpik kapalı yüzme havuzu törenle hizmete girdi.  Yapımına 30 Ekim 2013 tarihinde başlanan 5 . 155 m2 inşaat alanına kurulan 4 katlı, 500 kişi seyirci kapasitesine sahip yarı olimpik kapalı yüzme havuzunun içinde, oyun salonlar, sauna, masaj salonu, fitness salonu bay- bayan dinlenme odaları bulunuyor.  Açılışa  Artvin Valisi Kemal Cirit, Milletvekili İsrafil Kışla, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Aydın Turhan, Vali Yardımcısı Ali Doğan, Mutlu Almalı, İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş,  Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Bahattin Yetim,  İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, kurum amirleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan programda ilk olarak kürsüye  Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor il müdürü Bahattin Yetim çıktı.  Yetim konuşmasında şunlara değindi, 2014 yılı başında Artvin Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürlüğü görevine başladım. Yaptığım ilk tespitlerden sonra maddeler halinde yatırım talebi dosyası oluşturdum. Bu dosyayı Ankara' ya götürerek bir nüshasını Sayın Millet Vekilimize danışmanı aracılığı ile ulaştırdım. bir nüshasını Genel Müdürümüze, bir nüshasını şuan Belediye Başkanımız o zaman Spor Genel Müdürümüz olan Sayın Mehmet KOCATEPE' ye verdim.  Sayın Mehmet KOCATEPE bu talepleri maddeler halinde takip edelim dedi. bu maddelerden biride bugün açılışını yaptığımız bu tesisti. Ben Sayın Milletvekilimizin bu işleri takip etmesi için Sayın Kocatepe'yi görevlendirdiğini düşünüyordum.  Birkaç ay sonra Sayın Milletvekilimizin danışmanı beni aradı ve Sayın Milletvekilimiz birlikte seyahat etmek istiyor dedi. Seyahat esnasında Sayın Milletvekilimiz çantasından bir dosya çıkardı. Dosyasında benim Artvin için yatırım talebinde bulunduğum işlerde vardı. Dosyadaki işler; görüşmesi yapılanlar, tamamlananlar gibi işaretlenmişti. Böylesine ciddi bir takip böylesine çalışma ve destek ile bugün açılışını yaptığımız tesis gibi tesisler vardı. Arhavi Gençlik Merkezi, Hopa Gençlik Merkezi, Hopa Stadı, Artvin hizmet binasının onarımı, Artvin Stadı ışıklandırması Borçka Stadının ışıklandırması, Şavşat Gençlik Merkezi, Şavşat Spor Kompleksi.

Bugün Açılışını yapmak üzere toplandığımız, “4.444.000,00 TL sözleşme bedeliyle 30 Ekim 2013 tarihinde yapımına başlanan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzumuz bugün tamamlanarak hizmete alınmış oldu.5.155m² İnşaat alanına, 2.005m² Projenin zemin oturum alanına sahip olan havuzda;1 adet Derinliği 2m, uzunluğu 25m, genişliği 16m olan 6 kulvarlı yarı olimpik havuz. 1 Adet uzunluğu 16m, genişlik 5,5m, derinliği 60cm, 90cm, 120cm olan Antrenman (çırpınma) havuzu. 1 adet Sauna, 1 adet fitness salonu, Masaj odaları, dinlenme odaları,2 adet (bay- bayan-engelli) sporcu soyunma. 2 adet (bay-bayan) sporcu soyunma(DUŞ-WC) odası2 adet (bay-bayan) Antrenör odası 2 adet (bay-bayan) Hakem odası1 adet ilk yardım odası bulunmaktadır.

Haftanın 3 günü bayanlara, 3 günü erkeklere hizmet verecek havuzda 1 gün temizlik ve bakım için ayrılacaktır.Küçük havuzla birlikte yaklaşık 900 ton su 25 ila 28 derece arasında sıcaklıkta tutulacak.

Havuzun dış sıcaklığı 30 derece ile 34 derece arasında olacak şekilde dört mevsim vatandaşlarımızın hizmetinde olacak.500 seyirci kapasiteli tribün diğer sosyal alanlarıyla şehrimizin nefes aldığı mekânlardan biri olacak.Yüzme havuzu, kayak merkezi gibi spor tesisleri ilimiz gibi nüfus yoğunluğu düşük olan yerlerde yatırım maliyetlerini 2, 3 yılda yakalayacak işletme maliyetleriyle kendini göstermektedir.Bu yatırımları ülkemizin büyüdüğünün, geliştiğinin, kalkındığının ve güçlendiğinin tezahürü olarak görmek yerinde olacaktır.Bu tesisimizin ilimize, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor,Sayın Valimize,Sayın Milletvekilimize,Sayın eski Genel Müdür Yardımcımız Belediye Başkanımıza,Bu havuzu bütün imalat ve inşaat eksiklerinden arındırarak teslim aşamasına getiren Müşavir firma TÜMAŞ’ın Kontrol Mühendisi Cavit KAYA beye Cavit Abi ye, Yüklenici firmaya,Gece geç saatlere kadar çalışarak birkaç günde açılışa hazır hale getiren Müdürlük personelimize,Emeği geçen tüm kurum kuruluş ve kişilere Teşekkürlerimi arz ediyorum." dedi

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe Artvin Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunu Artvin'e eğitim ve turizm yolunda alt yapı hizmetlerinin bitirilmesi anlamında önemli bir hizmet olarak nitelendirdi.

Artvin'in eğitim ve turizm kenti olması yolunda böyle müesseseleri şehre kazandırmayı amaçladıklarını ifade eden Kocatepe " Hamdolsun; hükümetimizin, milletvekilimizin, valimizin, bürokratların katkısıyla Artvin gerçek anlamda spor şehri olmaya aday durumda. Artık buralara uluslar arası yarışları alacağız. Şimdi gözümüzü Atatepe'de ki olimpik atış poligonuna çeviriyoruz. İnşallah yakın bir zamanda oranında eksiklerini tamamlayıp hizmete açacağız. Neden bir Avrupa atıcılık şampiyonası yapılmasın. Neden kısa kulvar uluslar arası bir yarış Artvin'de yapılmasın. Bunlar için dev adımlarla devam ediyoruz. Laf değil icraat yapıyoruz. Onla adımlarla yürüyoruz. Artvin daha güzellerine laik" diye konuştu.

Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ise yaptığı konuşmada yıllarca Artvin'e hizmet edecek olan güzel bir tesisin açılışını yaptıklarını söyledi.

Artvin Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunun Artvin'e konfor katacağını belirten Kışla " Buradan çok değerli sporcuların yetişeceğine inancım tam. Tesisin 24 saat yaz kış hizmet verecek olması Artvin  için önemli bir kazanım, yatırım. Burasının yapımında emeği geçen bakanlarımıza, gençlik spor genel müdürümüze, valimize emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Artvin'e hayırlı olsun. Bunlar güzel şeyler bize düşen Artvin'e eksik olan yatırımları getirmek. Sağlıkta güzel şeyler oluyor. Hastanemizin ikinci kısmı bitiyor. Orası yakında hizmete girecek. Anjiyo servisinin müjdesini vermek için uğraşıyoruz. Yakında inşallah dış hastanesinin temelini atacağız.  Arsası tamam sondaj çalışmaları için 60 bin lira bir para geliyor. Artvin'e modern bir diş hastanesi kuracağız. Üniversite yatırımları devam ediyor. Sağlık ve eğitimde ki sorunları inşallah çözeceğiz. 

Ulaşımda bizim için çok önemli Cankurtaran Tünelinin yapılmasıyla inşallah Borçka'ya kadar duble yolla geleceğiz. Hopa'dan çıktık mı Hopa'ya kadar duble yolla geleceğiz.  Bizim bir rüyamızda teleferik. Onu da Artvin'e kazandırırsak Artvin'e  ciddi bir değer katacak. Çoruh Park harika bir tesis. DSİ'ye teşekkür etmek istiyorum. O alanda nasıl öyle bir yatırım yapıldı takdire şayan. Artvin'e ayrı bir zenginlik katacak. Belki gece gündüz orada vakit geçireceğiz. Artvin gerçekten tam bir yaşanılacak kent olacak. Kafkasör 670 hektar tam bir turizm bölgesi olarak Artvin'e hizmet edecek" dedi.

Artvin Valisi Kemal Cirit çok güzel bir tesisin açılışına şahitlik ettiklerini ifade ederek 2013 yılında 30 Ekim'de temelini attıkları  tesisin bugün açılışını yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Vali Cirit Artvin'in her alanda başarıya ihtiyaç duyan bir il olduğunu belirterek "Bu küçük ve butik ilimiz bir çok alanda öne çıkmanın mücadelesini veriyor. Başarıyı eğitimde, turizmde, sporda birlikte çalışarak, atanmışların seçilmişlerle birlikte hareket ederek elde ettiği bir başarı olarak görmekteyim.  Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ülkemiz, 3 yanı  denizlerle çevrili fakat; hem yüzme  branşında hem de bazı bireysel alanlarda başarımız  arzu ettiğimiz gibi değil. Bizimde Karadeniz sahilinde 36 kilometreyi bulan bir sahil bandımız var. Biz çok boğulma vakasıyla karşılaşıyoruz fakat bu tur tesislerin hizmete girmesiyle Artvin gençliği yüzmeyi profesyonel hocalardan öğrenerek bu alanda kendini gösterme fırsatı bulacak. Bu açıdan bu tesisi önemsemekteyim" dedi

Spor turizmi bağlamında tesisin Artvin'e önemli katkıları olacağını belirten Vali Cirit "Artvin'e her spor branşında ülkemizin değişik yerlerinden gelen sporcular ve yakınları, onların yardımcıları Artvin'i daha bir tanınır hale getirdi. Yani Artvin spor turizminde de varız diyor" diye konuştu.
Vali Cirit " 24 Ağustost'ta yaşanan sel felaketinin yaralarında çok kısa bir sürede tam olmasa da sarıldığını ifade eden Vali Cirit " Şuan başbakanlıktan gönderilen ilik ödenek ve daha sonra gönderilecek ödenekleri de çok yakın zamanda afetzede vatandaşlarımıza ileteceğiz. Dün itibariyle Hopa Kemalpaşa Beldesi Çamurlu Köyümüzde de bir heyelan yaşadı. İki evimiz bu heyelan altında kaldı. Çok şükür bir can kaybımız yok. Bu iki konutun dışında da 4 konutu da taşıma kararı alarak onları da hak sahipliği yolunda çalışmalara başladığımızı da sizlere ifade etmek isterim" dedi.
Vali Kemal Cirit Artvin'in  bireysel sporlarda özellikle güreşte son derece başarılı bir il olduğunu belirtti. Yusufeli ilçesinde ki kano tesislerinin milli takımımıza her zaman ev sahipliği yapan bir yer olduğuna da değinen Vali Cirit "Orada kano sporunu yapan arkadaşlarımızda milli takımımızın sporcularını oluşturuyor. 
Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunda yüzmeyi profesyonelce öğrenen Artvin gençliği ileride milli takımımıza da önemli katkılar sağlayacaktır" diye konuşarak konuşmasını tamamladı. 
Konuşmaların tamamlanmasının ardından tesisin açılışı gerçekleşti. Açılış Kurdelesin, Açılışa Artvin Valisi Kemal Cirit, Milletvekili İsrafil Kışla, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Aydın Turhan, Vali Yardımcısı Ali Doğan, Mutlu Almalı, İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş,  Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Bahattin Yetim,  İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, kurum amirleri ve çok sayıda öğrenci kesti.  Tesisi gezen Artvin Valisi Kemal Cirit ve beraberindeki heyet daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürlüğü sporcuları tarafından yeni açılan kapalı olimpik yüzme havuzunda gerçekleştirdikleri yüzme gösterilerini izlediler. 
ARTVİN YARI OLİMPİK KAPALI YÜZME HAVUZU
Yapımına 30 Ekim 2013 tarihinde başlanan 5 . 155 m2 inşaat alanına kurulan 4 katlı, 500 kişi seyirci kapasitesine sahip olan projede oyun salonlar, sauna, masaj salonu, fitness salonu bay- bayan dinlenme odaları otopark mevcuttur. Projenin zemin oturum alanı 2.000 m2 dir. 
Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunun derinliği 2m, uzunluğu 25m, genişliği 16 m dir ve 6 kulvarı bulunmaktadır. Kulvarlı yarı olimpik havuzun yanında uzunluğu 16m, genişliği 5,5m derinliği 60cm, 90cm, 120cm olan Antrenman ( çocuk - çırpınma ) havuzu bulunmaktadır.
Isıtma sistemli Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu yaz - kış hizmete açık olacak. Havuz sabah 08:00 ile akşam 22:00 saatleri arasında, haftada 3 gün bay, 3 gün bayan olmak üzere hizmet verecektir.