Artvin’de, “Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nun” temeli, düzenlenen törenle atıldı. 
Yeni Mahalle Şehir Stadı yanında yapılacak olan havuzun temel atma törenine, Artvin Valisi Kemal Cirit, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Artvin Vali Yardımcısı Yılmaz kurt, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Tüfekçioğlu, İl Emniyet Müdürü Hamdi Selçuk, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Bahattin Yetim, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcı, bazı daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, kurumlarının faaliyetleri hakkında bilgi vererek şunları söyledi: “1994 yılında ilimizde 5, 2004 yılında 10 spor tesisi varken 2014 yılında spor tesisi sayısı 23’e ulaşmıştır. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın kurulmasından sonra başlayan tesis atağından ilimizde nasibini almış, tesislere bir yandan yenileri eklenirken bir yandan da eski tesisler elden geçirilerek hemen yanımızda bulunan stat gibi neredeyse sıfırdan yapılarak yenilenmiştir.
Bugün temel atma törenini yaptığımız Kapalı Yüzme Havuzu ile birlikte geçtiğimiz yıl inşaatına başlanan ve halen devam eden üç yatırım bulunmaktadır. 
Arhavi Stadı Tribün Yapımı,Şavşat Spor Salonu Yapımı,Artvin Kapalı Yüzme Havuzu Yapımı 
Bunlara ek olarak Bakanlığımızın Yatırım Programında yer alan, bu yıl içinde ihale dilecek 5 büyük proje bulunmaktadır. 
Artvin Merkez Sporcu Fabrikası Yapımı,Arhavi Gençlik Merkezi Yapımı,Hopa Stadı Büyük Onarımı,Artvin Gençlik Merkezi Büyük Onarımı,Artvin Merkez Antrenman Salonu Yapımı.
Ayrıca geçtiğimiz yıl içinde başlanan ve bazıları halen devam eden 4 bakım onarım işi bulunmaktadır. Artvin Şehir Stadının Işıklandırması,Artvin Merkez Spor Salonunun Genel Onarımı,Artvin İl Müdürlüğü Hizmet Binası Genel Onarımı,Atabarı Kayak Merkezi Telesiyej İnşaatının tamamlanması ve genel bakım onarım. 
Türkiye genelinde Gençlik Ve Spor Bakanlığımızın halı hazırda her birinin maddi karşılığı 50.000 TL üzerinde olan yaklaşık 1000 yatırım onarım işi bulunmaktadır. Bu 1000 yatırımdan 12’si ilimizdedir ve proje bedelleri yaklaşık 32 milyon TL civarındadır.

4.444.000 TL sözleşme bedeli ile yapımına başlanan, Artvin Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu inşaatı 16.03.2015 tarihinde tamamlanacaktır. 
5.155 metrekare inşaat alanı bulunan havuz projesinin zemin oturum alanı 2.005 metrekaredir.
Eni 5,5 metre, boyu 16 metre, derinliği 60 cm ile 120 cm ölçülerinde olan Çırpınma Havuzu ile eni 16 metre, boyu 25 metre, derinliği 2 metre olan büyük havuz tamamlandığında tesisimiz 500 seyirci kapasiteli olacak ve içinde;
1 Adet 6 Kulvarlı Yarı Olimpik Havuz, 1 Adet Çırpınma Havuzu, 2 Adet Sporcu Soyunma Odası, 2 Adet Hakem Odası, 2 Adet Antrenör Odası, 1 Adet Sauna, 1 Adet Fitness Salonu, 17 Araç Kapasiteli Otopark bulunacaktır.

Sayın Valim zât-ı alinize hizmetlerimizi yürütürken gösterdiğiniz yakın ilgi ve desteklerinizden, hassaten açılış törenimize teşriflerinizden dolayı teşekkürlerimizi sunuyorum.
Sayın Milletvekillerim sizlere de katkılarınızdan ve katılımınızdan dolayı teşekkürlerimizi arz ediyorum. 
Bu yüzme havuzunun yatırım planlamasının yapıldığı zamanlarda Spor Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten ve bu yatırımın ilimize kazandırılması konusunda çok ciddi ısrarı ve katkısı bulunan Sayın Mehmet KOCATEPE’ YE huzurlarınızda teşekkür ediyorum.
Ve siz değerli misafirlerimize temel atma törenimize teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyor tesisimizin ilimize hayırlı olması dileğiyle saygılar sunuyorum.” dedi.

AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ise son yıllarda Artvin’e güzel eserler kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Borçka’da dün 50 adet afet konutunun temelini attıklarını belirten Kışla, “Bugün burada bir yüzme havuzu, inşallah yakın bir zamanda da eğitim kampüsünün temelini atacağız. Güzel eserler kazandırmaya çalışıyoruz. Kültür Bakanlığımızın ilimize Kültür Merkezi yapımı için sözleri var, arsa arıyoruz. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü şu anda sporcu fabrikası yapacak yer arıyor ancak bulamıyoruz. Tabi bunlar Artvin’e, yaşam kalitesine güzellikler katacak, standardı yükseltecek.
Ulaşımda, sağlıkta, eğitimde, gençlik sporda, turizmde güzel yatırımlar alıyoruz. Ben hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese, gecen dönemde bu projeye onay veren Gençlik Spor Bakanımız Suat Bey’e, Gençlik Spor Genel Müdürümüze, Genel Müdür Yardımcımız Mehmet Kocatepe’ye, her ilçede ciddi emekleri var. Ciddi katkılarından dolayı Sayın Valimize, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürümüze, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Tesisin süresinden önce bitilmesini niyaz ediyorum.” diye konuştu.

Artvin Valisi Kemal Cirit, “Dün Borçka ilçemizde 150 afet konutunun temelini attık. Bugünde burada Gençlik Spor Bakanlığımızın olimpik kapalı yüzme havuzunun temelini atmak üzere bir araya geldik. Artvinli gençler yetenekli, Artvinli gençler iş dünyasında, eğitim dünyasında ve şuan temelini attığımız sporun parçası olan yüzme alanı da dahil olmak üzere her alanda başarı ve yeteneğini bu tür tesislerde bize gösterme imkanı bulacak. Bunun için bizlerde buralardayız. Dün Türkiye İstatistik Kurumu bir veri yayınladı. Türkiye’de iş gücüne katlım olarak % 43’lük bir oranla kadınların Artvin iş alanını sırtladığını büyük bir memnuniyetle öğrenmiş bulunuyoruz. Türkiye’de birinciliği yakalayan il olmuşuz. Ben özellikle kadınlarımızı ve kızlarımızı tebrik ediyorum. Başarılarının daim olmasını diliyorum. Sportif faaliyetlerde de kız ve erkek sporcularımızdan başarılar bekliyoruz. 
Artvin’in kendine has bazı açamadığımız özellikleri var. Bunlardan bir tanesi de coğrafi konumudur. Bunlar için bir çözüm yolu bulabilirsek, inşallah birçok yatırımı ilimizde görme şansı bulacağız. Kısmet olursa bu hafta sonu İstanbul’da Artvinli işadamları ile bir araya geleceğiz. Süper ligde mücadele veren 4 büyük kulübümüzün birisinin başında Artvinli hemşehrimiz var. Sayın başkanımızla geçtiğimiz günlerde telefon görüşmemiz oldu. Kendisinden Artvin’le ilgili olarak ilimize hangi tesisler ve yatırımlar yapılabilir konusunda fikir alış verişinde bulunduk. Spor kulüplerini Artvin’e, ilimize nasıl çekebiliriz konusunda görüşme yaptık. Umuyorum ki bu görüşmemiz neticesinde ilimize yeni sportif alanlar kazandırmış olacağız." 

Ata sporumuz olan karakucak güreşlerinde de önemli bir alt yapıya sahip olunduğunu belirten Vali Cirit, “Bölge insanının spor merakı karakucak yönünde oldukça gelişmiş durumda. Biz bu alanda da, milli sporumuz güreşte de başarıyı gençlerimizden beklemekteyiz. Bugün çalışma ve elbirliği ile hareket etme günüdür. Şuan yarı olimpik olarak tasarlanan kapalı yüzme havuzu inşaatında görev alacak olan işçilerimize ve teknik ekibe başarılı bir çalışma diliyorum. İşin yapımını üstlenen müteahhit firmadan kısa sürede tesisi tamamlamasını ve Artvin gençliğinin hizmetine sunmasını bekliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Cirit, AK Parti Artvin Milletvekili Kışla ile protokol üyeleri, butona basarak inşaatın temeline ilk harcı koydu.

Daha sonra inşat alanını gezen Vali Cirit ve beraberindekiler, şehir stadında incelemelerde bulundu. Sahada maç yapan gençleri bir süre izleyen Vali Cirit ile AK Parti Milletvekili Kışla, topu penaltı noktasına koyarak genç kaleciye gol vuruşu yaptı.