Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen, Artvin Belediyesinin sponsor olduğu, 08 Şubat – 19 Nisan 2017 tarihleri arasında oynanan ve bu yıl ilki düzenlenen 18 takımın katıldığı 1.Valilik Kupası Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası sona erdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan fikstürde 4 gruptan oluşan takımlar finale kalmak için kıyasıya mücadele etti.  

A Gurubunda; İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kamu Hastahaneleri Birliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü

B Gurubunda; Orman Bölge Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Artvin Çoruh Üniversitesi

C Grubunda; Artvin Belediyesi, 26. Bölge Devlet Su İşleri, Cezaevi Müdürlüğü, Artvin Devlet Hastahanesi,

D Grubunda; Hopa Devlet Hastahanesi, Yusufeli Devlet Hastahanesi, İl Sağlık Müdürlüğü, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü 

Grup musabakaları sonrası çapraz eşleşme ile Çeyrek final müsabakalarına geçildi.
Eşleşmeler;  Artvin Çoruh Üniversitesi – Artvin Belediyesi ile, İl Özel İdaresi  - Hopa Devlet Hastanesi ile, İl Müftülüğü – Artvin Devlet Hastanesi ile, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü- Yusufeli Devlet Hastanesi ile oluştu.

Çeyrek final müsabakaları sonrasında kazanan takımlar  yarı final müsabakalarına katılmaya hak kazandı; eşleşme; 
İl Özel İdaresi – Artvin Çoruh Üniversitesi ile, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü – İl Müftülüğü karşılaşmaları olarak gerçekleşti.

Artvin Merkez Spor Salonunda gerçekleştirilen 1. Artvin Voleybol Turnuvası Final müsabakalarını, Vali Yardımcısı Önder COŞĞUN, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Fahrettin TİLKİ, Belediye Başkan Yardımcısı Erkan YAZAN, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin YETİM, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şentürk AĞIRBAŞ, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Abdurrahman ANLAŞ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Latif YILMAZTÜRK ile çok sayıda seyirci izledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Özel İdare arasında oynana kıyasıya mücadele sonucunda Birincilik kupasını İl Özel İdaresi kaldırırken, İkincilik Kupasını da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü aldı. 

Turnuvada üçüncü Artvin Çoruh Üniversitesi, dördüncü Artvin İl Müftülüğü oldu. 

Dereceye giren takımlara kupaları protokol üyeleri tarafından verildi.