GENÇLERİMİZLE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Artvin Gençlik Merkezi tarafından organize edilen 15-21 Mayıs Gençlik haftası etkinlikleri kapsamında doğa yürüyüşü yapıldı.

Atatürk’ün gençliğe armağan ettiği ‘Gençlik ve Spor Bayramı’ olarak kutlanan 19 Mayıs Atatürk' ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın önemini anlayabilmek için  Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından 150 kişilik kafile Kafkasör Yaylasına oradan da Mersivana götürüldü.

2017 Gençlik haftası kapsamında gerçekleştirilen doğa yürüyüşü 7 ilçeden gelen gençlerimizle birlikte gerçekleşti.  Sabah saatlerinde Artvin Bibak kavşağında toplanılıp konvoy halinde Kafkasör Yaylası' na çıkıldı.  Yıllardır süregelen geleneğimiz olan boğa güreşlerinin yapıldığı Arena gençlerimize  tanıtıldı.Ardından Çermik yürüyüşü ile trekking gerçekleştirildi. Kafkasör Yaylasından sonra programımızın ikinci ayağı olan Atabari Kayak merkezine çıkıldı.

Atabari kayak merkezinde öğrencilere yemek ikramı edildi. Doğa yürüyüşüne katılan gençlerimiz kavurma ,pilav,tulumba tatlısı yiyerek doğal ortamın tadını çıkardılar.

Doğa yürüyüşünün üçüncü ayağı olan rekreasyon etkinliklerimiz eski kamp eğitim merkezinde gerçekleştirildi.Bu kapsamda ilçeler arası halat çekme etkinliği,elektrikli sandalye ve çok sayıda oyunlar oynandı.Eğlenceli anlar yaşanan oyunlarda Okullar arası ,ilçeler arası, Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli  arası yarışmalar yapıldı.

Öğrencilerle birlikte yaklaşık 150 kişiyi ağırlayan Mersivan Atabarı Kayak Merkezi,Atamızın bize armağanı olan 19 Mayıs Atatürk' ü Anma  Gençlik ve Spor Bayramının önemini bu etkinliklerle vurgulamış olduk