“BİZ ANADOLUYUZ “ ARTVİN GEZİSİ 

Kültür kaynaşması ve kardeşliğin simgesi olan Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında Bitlis'ten gelen kardeşlerimizi memleketlerine uğurladık.

İçişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde ortak yürütülen ve bir yıl boyunca devam edecek olan “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında Bitlis’ten gelen 40 gencimizi 4 – 7 Ekim 2019 tarihleri arasında ilimizde ağırladık.

Gençlerimiz Artvin gezilerinin son gününde Artvin Valisi Sayın Yılmaz DORUK’ u ziyaret ettiler. Valilik Çoruh Toplantı Salonunda Bitlis’ ten gelen misafirlerimizle bir araya gelen Vali Doruk, gençlerimizle tek tek tanışarak bir süre sohbet etti ve ziyaret sonunda gençlerimize Artvin’i tanıtan yöreye özgü değişik hediyeler verdi.

Üç günlük ziyaretlerinde gençlerimiz Artvin'in doğasını ve kültürünü tanıma fırsatı buldular.

Biz Anadoluyuz Projesi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerine bağlı illerde 15 yaş altı gençlerimizin ülkemizin farklı şehirlerini ziyaret etmeleri sağlanarak, gençlerimiz arasındaki kardeşlik ruhu ve bilincinin geliştirilmesi, milli ve manevi değerlerimizin paylaşılması ve gelecek nesillere aktarılması, kültürel ve ortak değerlerimizin paylaşılması, kardeşlik bağının güçlendirilmesi suretiyle çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak tutulmasını amaçlıyoruz.