19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Mesele memleketse yaşımız hep 19, armağanımıza sahip çıktıkça mutluyuz diyerek, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı coşkuyla kutladık.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Mustafa Demirkıran’ın Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı.

Valilik Önü Milli İrade Meydanı'nda yapılan törende, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Aziz Şehitlerimiz adına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.

Garnizon Şehitliğimizi ziyaret ederek Kuran-ı Kerim Tilaveti okundu ve Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizin aziz ruhlarına dua edildi. Akabinde düzenlediğimiz Gençlik Yürüyüşü'nde il protokolu, sporcularımız, antrenörlerimiz ve vatandaşlarımızın katılımı ile Şanlı Türk Bayramığımız eşliğinde Hastane Kavşağından tören alanına yüründü.

Valilik Önü Milli İrade Meydanında devam eden kutlama töreninin açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Mustafa Demirkıran yaptığı konuşmasında, " Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda, ilk ve en anlamlı adımı oluşturan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak, Yüce Türk Milletinin sonsuza kadar bağımsızlığı için, kurtuluş meşalesini ateşlediği tarihin 104. yıl dönümünü, 19 Mayıs, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu içinde, Gençlik Haftası boyunca yapacağımız çeşitli etkinliklerle hep birlikte kutluyoruz. 

19 Mayıs, büyük sıkıntı ve yoksunluklara rağmen bağımsızlığından asla vazgeçmeyen, azimle direnen bir milletin topyekûn bir ordu haline gelerek başlattığı Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımıdır. 

Bu günün,  Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması ülkemizin geleceği ve teminatı olan gençlerimizle bütünleşmemiz ve onlarla aynı coşkuyu paylaşarak, geleceğe daha umutla bakmamızı da sağlamaktadır. 

Sevgili Gençler,
Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs’ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması, gençlere verilen değeri ve duyulan güveni göstermesi bakımından son derece anlamlıdır.

Atamızın emaneti Cumhuriyete sahip çıkarak, O’nun gösterdiği hedefe ulaşmak için çabalayarak yarınların sorumluluğunu taşıyan nitelikli, bilgili ve fedakar bir gençlik olacağına olan inancımız tamdır.

Sizler Samsun’dan başlayan ve tüm yurda yayılarak kurtuluş vesilesi olan millî birlik ve beraberlik ruhuyla, geleceğin sorumluluğunu yüklenebilecek nitelikte ilim ve irfanla donanmış bireyler olarak yetişecek ve yeryüzünü imar etme şuuruyla daha güzel bir dünya kuracaksınız.
Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu mukaddes emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, en başta gelen vazifenizdir. Bu konuda sizlere güveniyor ve yarınlara umutla bakıyoruz.

Bu duygularla, geleceğimizin teminatı ve en büyük umudu olan gençlerimizin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı   kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, saygılar sunuyorum." dedi.

Programın devamında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama mesajı okundu. Gençlik Merkezi üye gencimiz Arda Çağdaş Usul, "Bandırma Vapuru" şiirini okudu.

Tören; Halk Oyunları gösterisi, Boks, Güreş, Taekwondo, Cimnastik branşlarında spor gösterileri ardından,  protokol üyelerine Milli İrade Meydanı’nda oluşturulan spor alanlarının  tanıtılmasıyla sona erdi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programına; Artvin Valimiz Sayın Yılmaz Doruk, Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Emre Büyükyurt, AÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Yıldırım Saygılı, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaşlarımız katıldı.