SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN “HER GÜN 10 BİN ADIM”

3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında Artvin Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde “Her Gün 10 Bin Adım” temalı yürüyüş düzenlendi.

Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla gerçekleşen etkinliğe Artvin Vali Yardımcısı Seda Başoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Sağlık Müdürü İrfan Akalın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, kurum amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi olarak, Ok Atma, Masa Tenisi, Şişme Oyun Parkuru, Halat Çekme Yarışması gibi etkinlikler düzenledik.

Yürüyüş hakkında açıklamada bulunan Artvin İl Sağlık Müdürü İrfan Akalın; “Sağlık bakanlığı olarak kentlerde sağlıklı yaşam kültürünü yaygınlaştırmak için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bugün de dünya yürüyüş günü kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile ortaklaşa hem sağlıklı yürüyüş hem de spor faaliyetlerini tanıtalım gençlerimizi ve büyüklerimizi sporla barıştırıp tanıştıralım diye böyle bir organizasyon planladık” diye konuştu.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ise yaptığı konuşmada sağlıklı bir gelecek için düzenli yürüyüş ve spor yapmaya dikkat çekerek katılımcılara teşekkür etti.