Artvin'de Kulüpler arası Halk oyunları il birinciliği yarışmaları tamamlandı.
Artvin Merkez Spor Salonun'da gerçekleşen yarışmalara, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, bazı daire amileri ile öğrenciler ve çok sayıda Artvinli katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim gerçekleştirdi. 
İl Müdürü Bahattin Yetim, " Sayın Belediye Başkan  Yardımcım, kıymetli misafirler,  sevgili gençler hepinizi  sevgi ve saygıyla selamlıyorum, hoş geldiniz şeref verdiniz. Salonumuz küçük olsa da bu kadar seyirci ile dolu olması bizi ziyadesi ile memnun ediyor.  Salonumuzun en fazla dolu olduğu zamanlar halk oyunları yarışmasının olduğu zamanlar. Bu Artvin halkının, halk oyunlarına ne kadar ilgi duyduğunun göstergesi.  Küçük bir il olmamıza rağmen Türkiye çapında en başarılı olduğumuz dal halk oyunları. Artvin'in halk oyunlarında başarılı olmasına katkı sağlayan gençlerimize,  Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü olarak huzurlarınızda teşekkür ediyorum. İl Müdürlüğü olarak elimizden gelen yardım ve desteği  yaptığımızı  ve yapmaya hazır olduğumuzu tekrar hatırlatıp hepinize iyi seyirler diliyorum.  ” dedi.
Konuşmanın ardından geçilen yarışmada; Artvin İl Merkezi ve ilçelerden katılan toplam 9 kulübün ekipleri İl Birincisi olmak için en güzel oyunlarını oynadılar.

Düzenlemeli ve düzenlemesiz dalında düzenlenen yarışmalara 9 Kulüp katıldı. Artvin yöresi kültürünün en güzel bir şekilde yansıtıldığı oyunda yarışmacılar birinci olmak için ter döktü. Yarışma sonucunda dereceye giren kulüplere kupa verildi.

Düzenlemesiz dalda; Minikler kategorisinde 87.33 puanla Tütüncüler G.S.K. birinci oldu.
Yıldızlar kategorisinde 89.00 puanla Atabarı 08 G.S.K. birinci, Ardanuç 7 Mart G.S.K. 87.33 puanla ikinci, Murgul Ortaokulu G.S.K. 85.33 puanla üçüncü oldu.
Gençler kategorisinde ise, Yusufeli Belediyesi G.S.K. 87.66 puanla birinci oldu.
Büyükler kategorisinde Artvin Belediyesi G.S.K. 91.66 puanla birinci, Borçka G.S.K. 89.00 puanla ikinci, Yusufeli Belediyesi G.S.K. 87.00 puanla üçüncü oldu.

Düzenlemeli dalda ise; Minikler ve Yıldızlar kategorisinde Arhavi Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü birinci oldu.
Gençlerde ise 93.33 puanla Anadolu Lisesi G.S.K birinci olurken, 91.33 puanla Arhavi Belediyesi G.S.K ikinci oldu.
Büyükler kategorisinde 93.00 puanla Artvin Belediyesi G.SK. birinci oldu.