Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 2015 İl Spor Merkezlerinin açılışı Merkez Spor Salonunda yapıldı.  Saygı duruşu İstiklal Marşı’ndan sonra Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin YETİM açılış  konuşması yaptı.
YETİM,  "  Sevgili misafirler , kıymetli gençler, sporcular hepiniz hoş geldiniz. 2012 yılında İl Spor Merkezlerinin yaz faaliyetlerine 703 sporcu başvurmuştu. 2013 yılında 3040, 2014 yılı 3800, bu yıl ise bu sayı katlanarak arttı ve 7300 sporcu başvuru yaptı. Bizim amacımız devlerin bu alandaki hizmetini en ücra köşede spor yapmak isteyen öğrencilerimize ulaştırmak. Sporcu başvuru sayısının da artması ile kısmen başarılı olduğumuzu  düşünüyoruz. Bu başarıda sizlerinde ciddi manada emeği var bu sebeple sizlere de teşekkür ediyorum. Bu yıl farklı bir çalışma yaptık, 6 - 18 yaş grubunda ki gençlerin sayılarını çıkardık ve ne kadarına ulaşabiliriz diye çalışıyoruz. Bu arada Diyanet İşleri Başkanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü'nün  yaptığı protokolü en iyi işleten illerden biri de biziz bu sebeple şuan burada olan İl Müftülüğü Temsilcilerine bu güzel iş birliği için teşekkür ediyorum. Velilerimizden ve çalışma arkadaşlarından üstün bir gayret görüyoruz ve bunun devamını talep ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle İl Spor Merkezleri yaz faaliyetlerinin hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum herkesi saygıyla selamlıyorum."  dedi.
İl Spor Merkezlerinde faaliyet gösterecek olan branşlar; Atletizm, Cimnastik, Badminton, Basketbol, Güreş, Judo, Taekwondo, Satranç,  Masa Tenisi, Kort Tenisi, Voleybol, Futbol. Açılış sırasında branş antrenörleri tanıtıldı ve kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin kayıtları yapıldı.