BİSİKLET YOL YARIŞI VE AMATÖR SPOR HAFTASI KAPANIŞ TÖRENİ
Amatör Spor Haftası 2. Artvin Bisiklet yarışı ile sona erdi. 
Gençlik ve  Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığı 2015 faaliyet programında yer alan 12-18 Ekim tarihleri arasında yapılan Amatör Spor Haftası ödül töreni ile son buldu.  

Artvin Valilik önünde düzenlenen ödül töreninde Amatör Spor Haftasında yapılan spor faaliyetlerinde ve 2. Artvin  Bisiklet Yol Yarışında dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Ayrıca Amatör Spor Haftası etkinlik programında yer alan " SPORUN EN' LERİ " ödül töreni de yapıldı. 
Törene Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin Belediye Mehmet Kocatepe, Artvin İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim,  Artvin Gençlik Merkezi Müdürü Latif Yılmaztürk, Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Uğur Beyazkaya, Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Tesisler Şube Müdürü Kadri Dalkılıç, Artvin Bisiklet İl Temsilcisi Erkan Akçelik kurum amirleri, Antrenörler, Sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile  başlayan kapanış program Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim’in konuşması ile devam etti.   İlimizde ki spor faaliyetleri hakkında bilgi veren Yetim,  İl Spor Merkezleri yaz faaliyetlerinde, 2012 yılında 703, 2013 yılında 3.040, 2014 yılında 3.800 sporcu kaydı yapılmıştır. Genel Müdürlüğümüzce organize edilen  Spor Faaliyetlerinde iller lisanslı sporcu sayısı ve spor faaliyetlerinde artış kriterlerine göre 7 ayrı bölgede değerlendirilmiş Artvin, Artvin'den Düzce'ye kadarki iller arasında birinci olmuştur. Artvin'in nüfus yoğunluğu az olmasına rağmen 

2. Artvin Bisiklet Yol Yarışı 50 km mesafede yapıldı.  Yarışma 12:00 'da Ardanuç Merkez' den başlayıp, 13:30'da Artvin Valilik Önünde tamamlandı.

Yarışma ; 15 - 18 yaş Erkekler - Bayanlar, 19 - 29 yaş Erkekler - Bayanlar, 30 - 39 yaş Erkekler, 40 - 49 yaş Erkekler, 50 - 59 yaş Erkekler Olmak üzere toplamda 7 kategoride yapıldı.

Bisiklet Yol Yarışında dereceye giren sporculara 1.'ye tam altın, 2.'ye yarım altın, 3.' ye çeyrek altın olmak üzere toplamda 7 tam altın , 7 yarım altın, 7 çeyrek altın ödülleri protokol tarafından verildi.

Amatör Spor Haftası Kapanış programında SPORUN EN'LERİ ödül töreni programında, Spor Genel Müdürlüğündeki görevlerinden beri Artvin'e spor anlamında her şeyi getirmeye çalışan ve  ilimizde spor turizmi adı altında birçok organizasyonun gerçekleşmesini sağlayan, spor aktivitelerine en fazla destek veren kamu görevlilerinden Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Birçok organizasyonda sponsorluk yapan, spora maddi anlamda destek veren iş adamı Nevzat güven, Artvin'de en uzun süre gönüllü olarak Federasyon İl Temsilciliği yapan Erol Çağal, Uzun yıllar Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde görev yapan İl Müdürlüğü görevinde Amatör Spora destek olan ve başarılı çalışmalar yapan Mustafa Naci Durmuş, 2015 yılında en fazla seyirciyle buluşan ve ilimizi Türkiye Bölgesel Basketbol Liginde temsil eden Artvin Belediye Spor Kulübü Basketbol Takımı, en başarılı kulüp takımımız Kulüpler Arası Halk Oyunları Türkiye birincisi Artvin Anadolu Lisesi G.S.K , okul Sporları Kayak Türkiye Birinciliği Alp Disiplini dalında Türkiye ikincisi olan Murat Yazan ve Üst Minikler Türkiye Boks Şampiyonasında Türkiye üçüncüsü olan sporcumuz Muhammet Ali Altun' a Amatör Spor Haftası Sporun En'leri plaketleri takdim edildi.