SERBEST GÜREŞ GRUP MÜSABAKALARI BAŞLADI

Güreş Federasyonu' nun 2015 - 2016 faaliyet programında yer alan 14 - 15 Yaş Minikler Serbest Güreş Müsabakaları, Artvin Merkez Spor Salonunda yapılan Açılış Seremonisi ile başladı.

Artvin Merkez Spor Salonunda yapılan Güreş Grup Müsabakalarının açılış törenine Vali Yardımcısı Ali DOĞAN, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe,  kurum amirleri ve çok sayıda seyirci katıldı. Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin YETİM müsabakaların açılış konuşması yaptı. YETİM, açılış konuşmasında, " Sayın Valim, Sayın Belediye Başkanım, değerli protokol,  kıymetli misafirler, sevgili gençler hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum, ilimize hoş geldiniz şeref verdiniz. Sizleri İlimizde ağırlamaktan onur duyuyoruz. 

Çok yoğun bir gündemin olduğu bu günlerde yaklaşık bir haftadır  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak yoğun bir çalışma içindeyiz. Yusufeli ilçemizde üç gündür devam eden Rafting Şampiyonası var bugün tamamlanacak. Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu vesile ile minderdeki sporcularımızın ve tüm çocukların bayramını kutluyorum. 

Şuanda müsabakalara katılan 29 il var burada. Yaklaşık 350 sporcumuz müsabakaya katıldılar, toplamda 400 misafirimizi ağırlıyoruz.  İlimiz adına sizleri ağırlamakta yaşadığımız sıkıntılardan dolayı özür diliyorum.  Bu sıkıntıları biraz önce bahsettiğim yoğun gündemden dolayı yaşıyoruz. Havanın yağışlı olması ihtimaliyle 23 Nisan Bayramının salonumuzda kutlanma ihtimaline karşılık minder hazırlıklarında aksaklıklar oldu hepinizden özür diliyorum. Her ne kadar genel bir faaliyet gibi değerlendirilmiş olsa da bizim için önemli Milli Bayramlardan biridir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs, 29 Ekim bizim için önemli Milli Bayramlardır.

Salonumuz dar yerimiz dar ama gönlümüz geniş, o geniş gönlümüzde sizleri memnun kalacağınız şekilde misafir etmeyi arzu ediyoruz. Fazla vaktinizi almadan birkaç bilgi vermek istiyorum yaklaşık üç yıl önce 2012' de Artvin' de Güreş İl Birinciliği Müsabakalarına 33 sporcu katılıyordu. Daha sonra 80' lere çıktı, 130 , 150 çıktı. Şuanda sadece bu organizasyona Artvin'den 40 sporcu katılıyor yani müsabakaya katılan sporcuların dörtte biri Artvin' den katılıyor bu bizim için sevindirici bir durum. Güreş sporuna ne kadar ilgili olduğumuzu, sıcak baktığımızı ve desteklediğimizi belirtmek için söylüyorum. Artvin' in Yusufeli ilçesinden olmam sebebi ile Güreşin ana vatanı olan Yusufeli ilçesinden biri olarak Güreş sporuna yakın olduğumu belirtmek isterim. Dolayısıyla sizleri ilimizde ağırlamaktan gurur duydum,  şeref duydum hepinizi saygıyla selamlıyorum ve sporcularımıza başarılar diliyorum. " dedi.

23 - 24 Nisan 2016 tarihleri arasında iki gün sürecek olan müsabakalara 29 ilden 350 sporcu katıldı.