2016 Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Haydi Artvin Sahne Senin’ adlı ses yarışmasının final aşaması Saat: 20:00’da Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. 

Yarışmaya merkez ve ilçelerden 6 kız, 6 erkek olmak üzere 12 yarışmacı katıldı.

Yarışmanın açılış konuşmasını Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin YETİM yaptı.  Bahattin YETİM konuşmasında şunları söyledi. " Salonu böylesine kalabalık görmek bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum hoş geldiniz şeref verdiniz. Fazla vaktinizi almadan birkaç şey söylemek istiyorum. Bundan üç yıl önce Artvin' in sadece üç Gençlik Merkezi vardı ve bunların düzgün bir binası bile yoktu. Şuanda Artvin' de altı tane Gençlik Merkezi var. Türkiye'de bulunan 220 Gençlik Merkezinin altısı Artvin' de, yani yaklaşık %3' ü Artvin' de. Artvin nüfusu Türkiye nüfusunun % 0,21' i yani nüfusuna oranla en fazla Gençlik Merkezi olan il Artvin. Artvin Gençlik Merkezi inşaatı devam ediyor, bitmek üzere, Hopa Gençlik Merkezi ihalesi yapılmak üzere, Arhavi ve Şavşat binaları bitmek üzere. İnşallah birkaç yıl içinde Gençlik Merkezi olmayan ilçe kalmayacak. 

Gençlik Merkezi ne demek işte burda olduğu gibi kültürde, sanatta, sporda rekabetin yaşandığı yer demek. Bütün gençlerimizi, yetişkin olan arkadaşlarımızın, vatandaşlarımızın çocuklarını Gençlik Merkezlerimize bekliyoruz. Çocuklarınızı bize gönül rahatlığı ile emanet edebilirsiniz. Devletimizin bütün kurumları elinden geleni fazlasıyla yapmaya çalışıyor. Bizde kendi alanımızda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Çocuklarımız nasıl ki okullara gidip eğitim alıyorlar, sağlık kurumlarında sağlık hizmetlerini alıyorlar bizde çocuklarımıza sosyal, kültürel, spor alanlarında hizmet veriyoruz. 

Rakamlar sporda ve diğer alanlarda Artvin' i Türkiye' de ilk üçte, ilk dörtte, ilk onda gösteriyor. Bunu kurum olarak biz yaptık demiyorum sizleri de içine alarak biz yaptık diyorum, ne mutlu bize yapmaya devam ediyoruz. Desteğinizi ilginizi bekliyoruz. Teşekkür ediyorum herkese iyi eğlenceler diliyorum" 

Yarışmacılar sahneye çıkmadan önce kendileriyle ile ilgili kısa tanıtım filmleri ekrana yansıtıldı ve yorumladıkları eserlerle sahne performanslarını sergilediler.

Programa Belediye Başkan yardımcısı Erkan YAZAN, Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin YETİM, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Remzi YAVUZ,  Gençlik Merkezi Müdürü Latif YILMAZTÜRK, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ebru SAYGIN ve  çok sayıda vatandaş katıldı.  Ses Yarışması organizasyonunu düzenleyen Gençlik Merkezi Müdürü Latif YILMAZTÜRK öncülüğünde gerçekleştirilen programa halk tarafından yoğun ilgi oldu.

Gençlik Merkezi Eğitmeni Özgür ALTUNKAYA yöresel şarkılar söyleyerek seyircileri çoşturdu ve salondan büyük alkış aldı. Yarışmada jüri üyeliği yapan Tamara ÇELİK, Rezzan KANKAYNAR, Sinan BÜLBÜL,Benyal ER, Soner ÖZTÜRK , yarışmanın ilk üçünü belirlediler.

Yarışmada dereceye giren yarışmacılar; 
1.Gamze MERCAN 
2.Hasan KOÇAK
3.Birol DAYANÇ

Yarışmada birinciye tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye çeyrek altın ödülleri verildi. Dereceye giren yarışmacılara Plaket ve ödüllerini Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin YETİM, Gençlik Merkezi Müdürü Latif YILMAZTÜRK, Ardanuç Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Emrah YILMAZ, tarafından taktim ettiler.