Malazgirt Muharebesi' nin 945' inci yıl dönümü anısına Şehit Erol İnce İmam Hatip Ortaokulunda konferans düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı,Eğitim Kültür Araştırma Genel Müdürlüğü tarafından tertip edilen ve Artvin Gençlik Merkezi tarafından organize edilen Malazgirt programı; bugün saat 14:00 da Şehit Erol İnce İmam Hatip Ortaokulunda şiirlerle ve slayt gösterisiyle gerçekleştirildi.

Malazgirt Meydan Muharebesi, 26 Ağustos 1071 tarihinde, Büyük Selçuklu Hükümdarı Alparslan ile Bizans İmparatoru IV. Romen Diyojen arasında gerçekleşen bir savaştır. Alp Arslan'ın zaferi ile sonuçlanan Malazgirt Muharebesi, "Türklere Anadolu'nun kapılarında kesin zafer sağlayan son savaş" olarak bilinir. Bizde Artvin gençleri olarak bu bilinci anlamak ve anlatmak adına Gençlik Merkezimizin düzenlediği "Malazgirt Zaferi Konferansı" programında buluştuk.

Programa Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin YETİM ,Sosyal Hizmetleri İl Müdür Yardımcısı Asım KAYA, Artvin Gençlik Merkezi Müdürü Hayati GÜNERİ, Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Metin BAŞKÖYLÜ, Artvin Bilim Sanat Merkezi Müdürü Hüseyin ŞİMŞEK, Şehit Erol İnce İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mehmet Emin KURT ve Müdür Yardımcısı Mehmet ŞEREN ve gençlerimiz katıldılar.