2017 Yılı Akarsu Kano Slalom Türkiye Kupası 2. Etap Yarışları Yusufeli Kano Parkurunda yapıldı.

Türkiye Kano Şampiyonasına ev sahipliği yapan Yusufeli, başarılı kano sporcuları ile derecelerin birçoğunu kendinde topladı. Yarışlara Trabzon, Rize, Tunceli ve Artvin olmak 4 ilden 48 sporcu katıldı.

8 kategori de yapılan yarışlarda;
Büyük Erkek K1 Kategorisinde Yusufeli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünden Anıl ACAR birinci, Yusufeli Turizm Doğa ve Su Sporları Spor Kulübünden Yusuf Emre ERTEK ikinci, Rize Adrenalin Doğa Sporlar Gençlik Spor Kulübünden Tarık TUĞCU üçüncü oldu.

Genç Erkek K1 Kategorisinde Yusufeli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünden Mustafa Arda ACAR birinci, Artvin Gençlik Merkezi Kültür ve Spor Kulübünden Hasan Berk TOPRAK ikinci, ferdi olarak yarışan Okan ÇELİK üçüncü oldu.

Yıldız Erkek K1 Kategorisinde ferdi olarak yarışan Bahadır KARADUMAN birinci, Yusufeli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları Emir TOPRAK ikinci, Furkan POLAT üçüncü oldu.

Genç Bayan K1 kategorisinde Yusufeli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünden Gamze POLAT birinci, Rize Adrenalin Doğa Sporlar Gençlik Spor Kulübünden Cennet AYHAN ikinci ve Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübünden Sedanur ÇAVUŞOĞLU üçüncü oldu.

Genç Erkek C1 kategorisinde Artvin Gençlik Merkezi Kültür ve Spor Kulübünden Dursun Can KARADUMAN birinci, Yusufeli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünden Melih Can AKDUMAN ikinci oldu.

Büyük Bayan K1 kategorisinde ferdi olarak yarışan Sedanur GEÇER birinci, Zigana Doğa Sporları Spor Kulübünden Buse BEYAZOĞLU ikinci oldu.

Genç Bayan K1 kategorisinde Rize Adrenalin Doğa Sporlar Gençlik Spor Kulübünden Kader KORKMAZ birinci oldu.

Büyük Erkek C1 kategorisinde Çaykur Spor Kulübünden Murat ÇİFTÇİ birinci, Yusufeli Turizm Doğa ve Su Sporları Spor Kulübünden Atakan ALKAN ikinci, Rize Adrenalin Doğa Sporlar Gençlik Spor Kulübünden Sergen Ümit DEMİRCİ üçüncü oldu.

Yarışlara Türkiye Kano Federasyon Başkanı Alper Cavit Kabakçı, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp AYTEKİN, Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin YETİM, Genel Sekreter Sevban Yıldırım, Genel Koordinatör Ahmet Emrah BEŞE, Yönetim Kurulu Üyeleri; Hasan Memduh ÖZYILDIRIM, Serdar ZAGRALI, Osman ERCAN, , kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.