HALK OYUNLARI ARTVİN GRUP MÜSABAKALARI TAMAMLANDI

2022 – 2023 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Halk Oyunları Yıldızlar – Gençler Grup Müsabakaları tamamlandı.

26 – 28 Nisan 2023 tarihlerinde Merkez Spor Salonumuzda yapılan Halk Oyunları Grup Müsabakalarına; Trabzon, Giresun, Gümüşhane, Erzurum, Rize, Artvin, Ardahan, Ordu, Kars, Bayburt illeri katıldı.

Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde yapılan müsabakalara katılan halk oyunları ekiplerimiz, Geleneksel Düzenlemesiz ( Otantik ) ve Geleneksel Düzenlemeli Dal’da sahne alarak performanslarını hakem ve seyircilerimize sergilediler.

28 Nisan 2023 Cuma günü Merkez Spor Salonumuzda düzenlenen Halk Oyunları Grup Müsabakaları Gençler Kategorisi Yarışmalarına, Artvin Valimiz Sayın Yılmaz Doruk ve eşi Hanımefendi Meral Doruk, Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk Çelik, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Artvin İl Başkanı Celal Öztürk, Ahmet Erdem, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve halk oyunlarına gönül vermiş çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Müsabakalar sonunda Spor Hizmetleri Müdürümüz Latif Yılmaztürk ile MÜSİAD Artvin İl Başkanı Celal Öztürk, yarışmaya katılan tüm ekiplere hediyeler takdim ettiler ve düzenlenen ödül töreninde dereceye giren takımlara kupa ve başarı belgeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Artvin Valimiz Sayın Yılmaz Doruk, Müsabakaların düzenlenmesinde katkı sağlayan MÜSİAD Artvin İl Başkanı Celal Öztürk’e plaket takdim etti.

Müsabakalarda Dereceye Giren Takımlarımız;
Geleneksel Düzenlemesiz Dal
1.  Artvin Kazım Karabekir Anadolu Lisesi
2. Trabzon Beşikdüzü Anadolu Lisesi
3. Bayburt Lisesi
4. Erzurum Yıldızkent Nafizbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Geleneksel Düzenlemeli Dal;
1. Arhavi Hüseyin Gürkan Anadolu Lisesi
2. Kars Alpaslan Anadolu Lisesi
3. Gümüşhane Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi
4. Trabzon Saffet Çebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.

Müsabakalarda dereceye giren takımlarımızı tebrik ediyor, Halk Oyunları Türkiye Şampiyonasında başarılar diliyoruz.