TESİS YATIRIMLARI VE SPOR KULÜPLERİNE DESTEK PROGRAMI

Gençlik ve Spor Bakanlığımızca spor kulüplerine destek olmak amacıyla çeşitli giderleri karşılamak üzere, yurt genelinde olduğu gibi bugün eş zamanlı olarak Artvin’de  nakdi yardım töreni düzenledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 2023 mali yılı bütçesinden spor kulüplerine yardım amacıyla ayrılan ödenekten, spor tesisi yapımı, bakım ve onarımları, spor malzeme ihtiyaçları ve amatör spor faaliyet giderlerinin karşılanması şartı ile ilimizde faaliyet gösteren 38 spor kulübüne toplam 1.140.000 TL nakdi yardım yapıldı.

  3 Mayıs 2023 tarihinde saat 15.00'da 81 ilimizde eş zamanlı düzenlenen, Tesis Yatırımları ve Spor Kulüplerine Destek Programı'nın açılış konuşmalarını canlı yayın bağlantısı ile Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu gerçekleştirdi.

Törende yaptığı konuşmasında Bugünün, Artvin’imiz ve Spor kulüplerimiz açısından önemli bir gün olduğunu vurgulayan İl Müdürümüz Mustafa Demirkıran; " Bakanlığı’mızın Amatör Spor Kulüplerine Yardım Programı kapsamında, amatör spor faaliyetlerinin teşvik edilmesi ve desteklenmesi amacıyla ilimizdeki Spor kulüplerine yaptığı 1 milyon 140 bin Türk Lirası nakdî yardımın tevdi edilmesi vesilesiyle bir araya geldiğimiz bu törenin amatör spor kulüplerimiz başta olmak üzere, Artvin’imiz için hayırlara ve başarılara vesile olmasını diliyorum. 

Bugün, Artvin’imiz ve Spor kulüplerimiz açısından önemli bir gün. Amatör spor kulüplerimiz gençlerimizin spor yapmasına, onların zararlı faaliyetlerden uzak kalarak sağlıkla ve sporla yaşamayı karakter hâline getirmelerine yardımcı olmak için özveri ile çalışmaktadırlar. 

Bu kulüplerimiz aynı zamanda ulusal yarışmalarda illimizi, uluslararası müsabakalarda ise ülkemizi temsil edecek sporcuları yetiştiriyorlar. Amatör spor ile başlayan sağlıklı bir hayat yaşama felsefesi birçok çocuğumuza ve gencimize profesyonelliğin kapısını da aralayacaktır. Eminim ki du da bizlere hem sağlıklı bir nesil hem de tüm spor branşlarında il ve ülke olarak nice güzel başarı hikâyesi olarak geri dönecektir. 

Güzel Şehrimizin dört bir yanındaki spor tesislerimizle ve spor alanlarımızla şehrimizde daha canlı bir spor kültürü oluşturmalıyız. Ben, Karadeniz’in parlayan yıldızı Artvin’imizin çok kısa bir zaman içerisinde sporun her alanında daha iyi bir noktada olacağına yürekten inanıyor ve törene katılımlarınızdan dolayı selam ve sevgilerimi sunuyorum. " dedi.

Tesis Yatırımları ve Spor Kulüplerine Destek Programı'na Çalışma, Devlet ve Tarım Eski Bakanı  Sayın Faruk Çelik, Artvin Vali Yardımcımız Sayın Cengizhan Ankara, Eski Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, İl Ticaret Müdürü Bilal Taş, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şentürk Ağırbaş, Artvin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sadettin Dağ,  siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, amatör spor kulüp başkanları ve temsilcileri katıldı.