ARTVİN'DE TÜRKİYE ŞAMPİYONASI HEYECANI YAŞANDI

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu 2019 yılı faaliyet programında yer alan; İsmail ŞAHİN ve Zeki AKALIN anasına düzenlenen Halk Oyunları Büyükler Türkiye Şampiyonası, Artvin' de yapıldı.

İki dalda yapılan Şampiyonanın Geleneksel Düzenlemesiz Dal yarışması Kafkasör Yaylasında yapıldı.

Şampiyonanın Geleneksel Düzenlemeli Dal yarışması olumsuz hava koşullarından dolayı Artvin Çoruh Üniversitesi Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde devam tamamlandı.

Kafkasör Yaylasında düzenlenen Açılış seremonisinde konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Bahattin YETİM, Artvin’in doğal güzelliğiyle adından tüm dünyada söz ettiren bir kent olduğunu dile getirerek şunları söyledi.

“Sizler şimdi ülkemizin dört bir yanından kültürel zenginlikleriniz buraya taşıyarak, bu doğal güzelliğe kültürel ve sosyal bir zenginlik kattınız.

Zenginliğimiz bir kat daha arttı. Bin 200 rakımda Kafakasör’de böyle bir etkinliğe ev sahipliği yaptığımız için mutluyuz. Yarışmacılarımıza başarılar diliyorum.” dedi.

Artvin Belediye Başkanı Demirhan ELÇİN, 39 yıllık Kafkasör Festivalinde ilk defa böylesine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

"Yaylada ilk defa Türkiye Halk Oyunları Federasyonu bir Türkiye finali yapıyor bundan dolayı bu organizasyonun burada yapılmasında emeği olan başta Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Bahattin YETİM olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.

Bu yarışma festivalimize ile ayrı bir renk kattı. Kültürümüzün sembolü halk danslarımızı toplumda kaynaşmayı da artırıyor.

Rahmetli İsmail ŞAHİN ve Zeki AKALIN’ı da rahmetle anıyorum." dedi.

Türkiye Halk Oyunları Federasyon Başkanı Suat AKSU, Artvin’ de daha öncede Türkiye Finali yaptıklarını ifade ederek , “ O yarışmadan arkadaşlarımız çok mutlu ayrıldı. Bu yıl ki yarışmamızı da festival tarihine göre ayarladık. Federasyon olarak ilk defa bir yaylada böyle bir etkinlik yapıyoruz. 1970 kulüp arasından Türkiye Finalinde yarışmaya hak kazanan 23 kulübümüzle buradayız. Düzenlemeli ve düzenlemesiz dallarda yarışmalar yapılacak. İlgi alaka katılım çok güzel. Artvin yine güzel bir organizasyona ev sahipliği yapıyor” diye konuştu.

On sekiz ilden toplam 23 kulübün katıldığı Halk Oyunları Büyükler Türkiye Şampiyonası' nda dereceye giren takımlar;

Geleneksel Düzenlemesiz Dal

1. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü
2. Diyarbakır Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü
3. Gaziantep 25 Aralık Gençlik ve Spor Kulübü

Geleneksel Düzenlemeli Dal

1. Artvin Tütüncüler Kültür Sanat Spor Kulübü
2. İzmir Bayraklı Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Derneği
3. İstanbul Yedirenk Halk oyunları Gençlik Spor Kulübü oldu.