19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Türkiye’ nin gücü gençliği, armağanımıza sahip çıktıkça mutluyuz diyerek, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı coşkuyla kutladık.

Valilik Önü Milli İrade Meydanı'nda yapılan törende, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Aziz Şehitlerimiz adına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.

Valilik Önü Milli İrade Meydanında devam eden kutlama töreninin açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Mustafa Demirkıran yaptığı konuşmasında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak, Yüce Türk Milletinin sonsuza kadar bağımsızlığı için, kurtuluş meşalesini ateşlediği tarihin 105. yıl dönümünü, 19 Mayıs, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu içinde, Gençlik Haftası boyunca yapacağımız çeşitli etkinliklerle hep birlikte kutluyoruz. 

19 Mayıs, büyük sıkıntı ve yoksunluklara rağmen bağımsızlığından asla vazgeçmeyen, azimle direnen bir milletin t bir ordu haline gelerek başlattığı Kurtuluş Savaşı’nın ilk meşalesidir. 

Sevgili Gençler; Bu günün,  Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması ülkemizin geleceği ve teminatı olan siz gençlerimizle bütünleşmemiz ve sizlerle aynı coşkuyu paylaşarak, geleceğe daha umutla bakmamızı da sağlamaktadır. 


Sevgili Gençler,
Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs’ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması, gençlere verilen değeri ve duyulan güveni göstermesi bakımından son derece anlamlıdır.

Atamızın emaneti Cumhuriyete sahip çıkarak, O’nun gösterdiği hedefe ulaşmak için çabalayarak yarınların sorumluluğunu taşıyan nitelikli, bilgili çalışkan ve üretken gençlik olacağınıza  inancımız tamdır.

Sizler Samsun’dan başlayan ve tüm yurda yayılarak kurtuluş vesilesi olan millî birlik ve beraberlik ruhuyla, geleceğin sorumluluğunu yüklenebilecek nitelikte ilim ve irfanla donanmış bireyler olarak yetişecek ve barış içerisinde daha güzel bir dünya kurmak için ilimin ve bilimin ışığında daha çok çalışarak Türkiye’ yi ileriye taşıyacaksınız. 

Sevgili Gençler;
Sporda, ilimde, bilimde, sanatta, teknolojide Türkiye’yi yüceltmek ve bağımsızlığını korumak en önemli görevlerinizdendir.

Sevgili Gençler, Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu mukaddes emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, en başta gelen vazifenizdir. Bu konuda sizlere güveniyor ve yarınlara umutla bakıyoruz.

Bu duygularla, geleceğimizin teminatı ve en büyük umudumuz olan gençlerimizin, hemşemrilerimin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı   kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Tören; günün anlam ve önemini anlatan şiirin okunması, AÇÜ öğrencilerinin, İstiklal Marşı, orotoryo gösterisi, taekwondo, güreş, boks ve jimnastik sporcularımızın gösterileri ardından, halk oyunları gösterileri gerçekleştirildi.

Düzenlenen ödül töreninde 2024 yılı Okul Sporları faaliyetlerine katılan Artvin Fen Lisesi ve Artvin Anadolu İmam Hatip Lisesi, ortaokul kategorisinde Gazi Ortaokulu ve Şehit Erol İnce İmam Hatip Ortaokulu takımlarına ödülleri takdim edildi. Yurtlar arası şiir yarışmasında Aslı Avcı, Gökçe Göktaş, Gençlik Merkezleri arası şiir yarışması Nisanur Durbak, Gençlig Futbol Müsabakasında birinci olan takımımız adına Berker Avcı’ ya ödülleri protokol tarafından takdim edildi.

Kutlamalara; Artvin Valimiz Sayın Cengiz Ünsal, Artvin Garnizon Komutanı Piyade Albay Muhammet Kelami Kablay, Artvin Belediye Başkanı Bilgehan Erdem, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Emre Büyükyurt, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Adatepe, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.