AVRUPA SPOR HAFTASI PROGRAMI

23 – 30 Eylül Avrupa Spor Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında İl Müdürlüğümüz tarafından program düzenlendi.
 Merkez Spor Salonumuzda düzenlenen progra,  Gazi Mustafa Kemal ve tüm şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ardından İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Spor Hizmetleri Şube Müdürümüz Mehmet Başköylü " Hepiniz Avrupa Spor Haftası'nın açılış programına hoşgeldiniz Bugün burada bir araya gelmiş olmanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Sporun birleştirici gücü, toplumlara ve bireylere kattığı değerler hepimizin ortak noktasıdır. Avrupa genelinde milyonlarca insanın bir araya geldiği bu hafta, sadece fiziksel aktivitenin önemini vurgulamakla kalmıyor, aynı zamanda sporun ruhsal ve sosyal gelişime katkılarını da ön plana çıkarıyor.

Spor, sağlıklı bir yaşam tarzının vazgeçilmez parçasıdır. Fiziksel aktivite, hem bedensel hem de zihinsel sağlığımıza önemli katkılar sağlar. Ancak, sporun değeri yalnızca bununla sınırlı değildir. Spor, birlik ve beraberliğin, takım ruhunun ve azmin sembolüdür. Avrupa Spor Haftası boyunca, sporun toplumda nasıl birleştirici bir güç olduğunu bir kez daha görme fırsatımız olacak.

Bu hafta, her yaştan ve her yetenek seviyesinden bireyin sporla buluşmasına olanak sağlayacak etkinliklerle dolu. Hepimiz, sağlıklı ve aktif bir yaşam tarzı sürdürmek için teşvik edileceğiz. Herkesin katılım gösterebileceği çeşitli aktivitelerle sporun keyfini çıkaracağız.

Birlikte daha sağlıklı, daha mutlu ve daha güçlü bir topluma katkı sağlamak amacıyla, bu haftanın hepimiz için ilham verici olmasını diliyorum. Sporun bir yaşam biçimi haline gelmesi, sağlığımız ve mutluluğumuz için atacağımız en büyük adımlardan biridir.

Bu anlamlı haftayı başlatırken, tüm katılımcılara başarılar diliyorum. Hep birlikte hareket edelim, spor yapalım ve sağlıklı kalalım. " dedi.

Avrupa Spor Haftası açılış programı, Cimnastik, Atletizm, Halk Oyunları ve Taekwondo sporcularının kısa gösterileriyle büyük bir coşkuyla kutlandı. Her biri kendi branşında yeteneklerini sergileyen sporcular bu etkinlikle,  sporun birleştirici gücünü ve farklı disiplinlerin güzelliğini gözler önüne seren renkli bir atmosfer oluşturdu.