Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen her yıl geleneksel olarak düzenlenen Amatör Spor Haftası bu yılda 9 -15 Ekim 2017 tarihlerinde ilimizde gerçekleştirildi.

Amatör Spor Haftası kapanış töreni bu yıl Artvin Merkez Spor Salonun'da gerçekleştirildi. Amatör Spor Haftası Boyunca; Tenis, Judo, Güreş, Hentbol, Voleybol, Basketbol, Atletiz, Yüzme branşlarında  turnuvalar düzenlendi.

Kapanış törenine Vali Yardımcısı Adem BAŞOĞLU, Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Erkan YAZAN, Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Latif YILMAZTÜRK, Amatör Spor Kulüp Başkanları, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Latif YILMAZTÜRK yaptı.  YILMAZTÜRK yaptığı konuşmada şunları söyledi; " Sayın Valim ve kıymetli protokol üyeleri ve sevgili gençler,
 Bu Yıl 9-15 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası Kapsamında düzenlediğimiz programımıza hepiniz hoş geldiniz. 

Bakanlığımız Amatör Sporun gelişmesi, her bireyin spor yapma imkânına kavuşması için özellikle son yıllarda çok büyük yatırımlar yapmakta, büyük kaynaklar ayırmaktadır.   
İlimizde devam eden bu yatırımların toplam tutarı 25.610.000,00 TL dir. 

İl Müdürlüğümüzce Spor Malzemeleri ve demirbaşlar için son 5 yılda harcadığımız miktar 922.470,00 TL,
Spor Faaliyetleri için yine son 5 yılda harcadığımız miktar 575.600,00 TL,
Son 5 yılda spor kulüplerine yapılan maddi yardım toplamı 1.500.000,00 TL dir.
İlimizde Şavşat ve Kemalpaşa ilçeleri hariç tamamında spor salonu ve stadımız bulunmaktadır.

  Şavşat’ da da içerisinde ilçe Müdürlüğü, Gençlik Merkezi ve Spor Salonu bulunan spor kompleksi inşaatının büyük bir kısmı tamamlanmıştır. Kemalpaşa ilçesinde ise stat yapımı için çalışmalarımız devam etmektedir. 

Bunların yanında Yusufeli İlçemizde Kano Parkuru (425 m),  (SEM) Sporcu Eğitim Merkezi, İl Merkezimizde 1 adet Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Kayak Merkezimiz bulunmaktadır. 6 adet ise Gençlik Merkezimiz faaliyetlerine devam etmektedir.

İl Müdürlüğü olarak bu tesisleşme sonucunda 2012 yılında 1527 olan faal sporcu sayısı bugün itibariyle 4016 ya ulaşmıştır. Ama yeterli mi, değil, aktif sporcu sayımızı daha da arttırmak zorundayız.  
Maalesef ülkemizde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri sporcu yetiştirir gibi yanlış bir kanaat var, İl Müdürlükleri sporcu yetiştirmez, sporcunun yetişmesi için gerekli tesisleşmeyi ve alt yapıyı sağlar. Aslında sporcuyu kulüpler yetiştirir.

İlimizde aktif olarak 71 spor kulübü bulunmakta, ancak bunlardan sadece 12 kulüp çeşitli branşlarda il dışı faaliyetlere katılmıştır. Bu nedenle kulüplerimize ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonuna çok büyük görevler düşmektedir.
Bu programımıza katılımınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. "

Konuşmanın ardından Amatör Spor Haftası boyunca düzenlenen turnuvadaki sporculara ve il içinde, il dışında başarı elde etmiş sporculara Sporun Enleri adı altında plaketleri ve kupaları takdim edildi. 

"Sporun Enleri" ödüllerini alan Sporcu Öğrenci, Okul ve Branşlarımız;

Güreş Gençler Serbest 55 kg Türkiye üçüncüsü Orhan AYDIN Yusufeli Anadolu Lisesi

Türkiye Finaline Çıkan Hentbol Yıldız Kızlar Artvin Gazi Ortaokulu

Geleneksel Spor Dalları 2017 Yılı Geleneksel Kızak Yarışmaları Türkiye Şampiyonu Orman Spor Alim ÇELİK

Halk Oyunları Yıldızlar Türkiye Şampiyonu Tütüncüler Kültür Sanat ve Spor Kulübü

Halk Oyunları Gençler Türkiye İkincisi Artvin Anadolu Lisesi GSK

Halk Oyunları Büyükler Türkiye Üçüncüsü Atabarı 08 GSK

Taekwondo Türkiye Üçüncüsü Hilal Meryem YAĞCI

Ödül töreninin ardından İl Müdürlüğümüz Artvin' de faaliyet gösteren Amatör Spor Kulüplerine içinde spor malzemelerinin bulunduğu çanta hediye etti.