AVRUPA İKİNCİSİ MURAT ÖZ

Rusya Soci' de düzenlenen 45. U21 Yaş Alti Avrupa Karate Şampiyonası nda 84 Kg da ikincilik madalyasını alan Murat ÖZ, Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Bahattin YETİM, Borçka Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Memiş TÜRK, İl Müdürlüğümüz Karate Antrenörü Şirin Ali ÖZ,   Artvin Valisi Sayın Ömer DOĞANAY' ı makamında ziyaret ettiler. Artvin Valisi Sayın Ömer DOĞANAY,  ülkemiz ve ilimiz adına bu başarıyı kazanan milli sporcumuza her zaman destek vereceklerini dile getirdiler.


Karatede uluslararası takvimin önemli organizasyonları arasında yer alan “ 45. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası” , 2 - 4 Şubat tarihleri arasında Rusya’ nın  Soçi kentinde düzenlendi. 

Şampiyonaya 45 ülkeden toplam 989 sporcu katıldı. Şampiyonada üç altın, üç gümüş ve 12 bronz madalya kazanan Türkiye, 18 kez kürsüye çıkarak en çok madalya kazanan ülke oldu.

Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Karate Antrenörü Şirin Ali ÖZ’ ün çalıştırdığı,  84 kiloda Murat ÖZ, ilk maçında Kosova' lı rakibini 9 – 1, ikinci maçında Slovakya' lı rakibini 9 -0, üçüncü maçında Alman rakibini 5 – 0 yarı final maçında ev sahibi Rus rakibini 1 – 0 mağlup ederek finale çıkmaya hak kazandı.  Final müsabakasında Danimarkalı Michel Corbalan ile ringe çıktı. 2 - 1 geride götürdüğü mücadelenin bitimine 52 saniye kala vurduğu tekme ile 3-2 öne geçen Milli karatecimiz, 33 saniye kala yediği yumrukla skor eşitledi. Normal süresi 3 - 3 biten müsabakayı hakem kararıyla 5-0 kaybeden Murat ÖZ, Avrupa ikincisi olarak ülkemizi ve ilimizi gururlandırdı.