2017- 2018 Okul Sporları faaliyet programında yer alan Halk Oyunları İl Birinciliği, Artvin Merkez Spor Salonunda yapıldı.

  Yarışmaya Artvin Valisi Sayın Ömer DOĞANAY, Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Erkan YAZAN, Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin YETİM, Artvin Gençlik Merkezleri Koordinasyon Müdürü Latif YILMAZTÜRK, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kenan GÜRAY ve çok sayıda izleyici katıldı.

  Yarışmalar Minikler, Yıldızlar ve Gençler olmak olmak üzere üç kategoride yapıldı.

  Düzenlemeli ve Düzenlemesiz dalda yapılan yarışmaya merkez ve ilçelerden 14 ekip katıldı.

  Yarışmalar Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin YETİM' in açılış konuşması ile başladı.YETİM konuşmasında şunları söyledi. " Bunu her halk oyunları yarışmasında söylüyoruz salonu bu kadar dolu göstermek halk oyunları camiasına nasip oluyor.  Maşallah insanlar çocuklarına kendi kültürlerini, kültürünün gösterilerini, onlara sahip çıkmayı seviyorlar. Artvin’in buna sahip çıkması da ziyadesi ile bizi memnun ediyor.

Artvin özellikle bu hafta içinde son zamanlarda çok ciddi bir yoğunluk içinde.  Dün Karüstü Karakucak Güreşleri  vardı. Türkiye’ de bir ilk biliyorsunuz. Artvin bu işin öncülüğünü yapıyor. Daha önce  Sinop’ta ikincisi başka bir yerde üçüncüsü yapıldı  muhtemelen dördüncüsü çıkacak.  Boğa güreşlerinde Artvin ilk biliyorsunuz. Simdi Aydın’ da Muğla’ da güney illerinde yapılmaya tekrarlanmaya başladı. 

Halk oyunlarında Türkiye’de birkaç bölge var onların en iyisi Artvin biliyorsunuz. Bu alanlardaki üstünlüğümüzü elimizden bırakmayalım. Bunun şartı sadece bu çocukların çalışması, hocaların onları eğitmesi önem vermesi değil sizin vatandaşlarımızın da bu işe sahip çıkmasıyla mümkün olacaktır. Halk oyunlarına biz devletin memurlar olarak, siz vatandaşlarımız velilerimiz bu işe gönül vermiş seven insanlar olarak bu alana sahip çıkıp bu alandaki üstünlüğümüzü bir Artvinli olarak söylüyorum elimizden bırakmamalıyız. 

Hocalarımıza,  il dışından gelen hocalarımıza hoş geldiniz diyor. Gençlerimize başarılar diliyor, sizlere de iyi seyirler diliyorum." 

  İl Birinciliği Yarışmasında dereceye giren takımlar;

Düzenlemesiz Dal

MİNİKLER
1. Çoruh İlkokulu
2. Vakıfbank İlkokulu
3. 7 Mart İlkokulu

YILDIZLAR
1. Artvin Atatürk Ortaokulu
2. 7 Mart Ortaokulu
3. Yenimahalle Ortaokulu

GENÇLER
1. İbn-i Sina M. T. A. Lisesi
2. Artvin Sosyal Bilimler Anadolu Lisesi
3. Arhavi Orhan Yücel M. T. A. Lisesi

Düzenlemeli Dal

MİNİKLER
1. Karadeniz Bakır İlkokulu

YILDIZLAR
1. Artvin Gazi Ortaokulu
2. Arhavi Atatürk Ortaokulu

GENÇLER
1. AYHAN ŞAHENK M. T. A. Lisesi
2. Arhavi Hüseyin Gürkan Anadolu Lisesi

Dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları protokol tarafından takdim edildi. İl Birinciliği yarışmasında ilk iki dereceye giren takımlar grup müsabakalarına katılmaya hak kazandılar.