19 MAYIS ATATÜRK' Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI


Artvin’de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Artvin’deki olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelendi.
Tören, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ve İstiklal Marşının okumasıyla başladı.

Şehir Stadında devam eden kutlamalara, Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, daire amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler, gençler ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yetim, “Gazi Mustafa Kemal'in 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışıyla birlikte aziz milletimizin umutları canlanmış ve kendi kaderini yeniden tayin edeceği İstiklal Mücadelesi başlatılmıştır. Samsun'da atılan tarihi adımın heyecanı, dalga dalga Anadolu'nun, Trakya'nın tümüne yayılmış; bu sayede, vatanın işgalden kurtarılması için azimli ve kararlı bir mücadele başlatılmıştır. Bu bakımdan, 19 Mayıs, bağımsızlığımız adına bir milat olmuş, milli hafızamızda önemli bir yer edinmiştir. 19 Mayıs 1919'da canlanan milli ruh, bizlere ilham olmaya, yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. 19 Mayıs'ın 98. yıl dönümü olan bugünde hepinizi en içten saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” dedi.

Gençlere de seslenen Yetim, şunları söyledi : “Biliyoruz ki sizler, milletimizin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde, nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeniz için bizler elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sizlerin de Mustafa Kemal Atatürk’ün “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” sözünü rehber edinerek kendinizi iyi yetiştirip, ilerde şahsınıza verilecek olan görevi en iyi şekilde yapacağınızdan asla şüphemiz yoktur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bize bırakılan emanetin ve sorumluluğumuzun farkındayız. Gençlerimizin medeniyet değerlerimizi kuşanarak fikri hür, vicdanı hür bireyler olarak yetişmesi için tüm gayretimizle çalışıyoruz” diye konuştu.

Öğrencilerin şiir okumasının ardından bu yıl ilk defa farklı formatta düzenlenen “Zorvayvır Yarışması” kutlamalara damga vurdu.
İl merkezindeki 8 lise öğrencilerinin yarıştığı “Zorvayvır Yarışmalarında” öğrenciler oluşturulan birbirinden zorlu 8 farklı parkuru birincilikle tamamlamak için büyük çaba gösterdiği gözlendi.

Yarışmaların heyecanlı devam ettiği sırada aniden bastıran aşırı rüzgar ve sağanak yağmur kutlamaların yarıda kalmasına sebep oldu.
Bir süre etkisini sürdüren olumsuz hava şartları nedeniyle ileri bir tarihte yarışmalara kaldığı yerden devam edilecektir.