Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun 2014 faaliyet programında yer alan Gençlik Merkezleri Arası Halk Oyunları (Horon Dalı ) Grup Yarışmaları Artvin Merkez Spor Salonunda yapıldı.
Açılış töreninde  İstiklal marşı, saygı duruşu  ve seremoni töreni ardından protokol konuşmalarına geçildi. 
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu, yaptığı açılış konuşmasında, Artvin'de  yapılan yarışmalarda ev sahipliği yaptığı için emeği geçen herkese teşekkür etti. 
Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, yaptığı teşekkür konuşmasında , Bu organizasyon Artvin'de Halk oyunları alanında yapılan  2. büyük organizasyon olduğunu belirtti. Yetim, " 2014 yılı Ocak ayından bu yana 31. organizasyonumuz. Bunlardan birisi uluslararası turnuva, dördü Türkiye Şampiyonası, On tanesi grup müsabakaları olduğu gibi diğerleri il birinciliği. Önceki yıllara kıyasladığınız da Yüzde Yüzün üzerinde bir artış olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla hem çalışma arkadaşlarımız adına kendi adıma ziyadesiyle mutlu olduğumu belirtmek isterim. Devlet bir çok il müdürlüğü  aracılığıyla halka hizmet götürmeye çalışıyor. Gençlik Hizmetlerinin üzerine düşen Spor ve Gençlik alanında hizmettir temel oluşumumuz budur. Biz bu alanda fazlasıyla var olmaya çalışıyoruz. Bunun hem içerde hem dışarıda olumlu karşılıklarını buluyoruz. Bu organizasyonlar emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Yarışmacı arkadaşlarımıza başarılar diliyorum"dedi. 
Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ise Gençlik Merkezleri Halk Oyunları Grup yarışmaları açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi. Başkan Kocatepe, " Milletimizin kültürünü, tarihini, geçmiş mazisi ve geleceğe ışık tutan gerçekten çok güzel işler yapan Halk Oyunlarımızın kıymetli mensupları hakem arkadaşları,antrenörler ve sporcu kardeşlerim Türkiye de Halk Eğitimin Halk Oyunlarının en başarılı organizasyonu, en başarılı spor aktivitesi Halk Oyunlarının kalbi Artvin'imize hoş geldiniz  

21 Eylül 2014 Pazar günü Artvin Merkez Spor Salonunda yapılan  Yarışmada 10 hakem 1 gözlemci görev alırken  16 ekip Geleneksel Düzenlemeli Dal,Geleneksel Düzenlemesiz Dal da derece girmek için hünerlerini sergiledi. 

Yarışmaları, Artvin Vali Yardımcısı Hasan Ongu, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanaoğlu, Artvin AK Parti İl Başkanı Erkan Balta, Artvin AK Parti İlçe Başkanı Maksut Koçak, kurum amirleri, ve Halk Oyunlarına gönül vermiş vatandaşlar izledi.