EN GÜZEL SEVGİ HZ. MUHAMMED (S.A.V)
Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenip Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Artvin Gençlik Merkezi desteğiyle ‘Peygamberimizi Anma Gecesi’ düzenlendi.Yaratılmışların en hayırlısı Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) için duygularımızı dile getirdiğimiz salât ve selamlarımızın ona olduğu bu haftada gerçekleştirdiğimiz program ile salonu dolduran halkımıza şiirler,ilahiler ve küçük skeçlerle İslamiyet’in kabulünü,Peygamber Efendimizin (S.A.V) ‘in Mekke’yi fethi manevi atmosfer içerisinde anlatıldı.
Açılış konuşmalarını Artvin Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı İbrahim TABAK ve Artvin Gençlik Merkezi Müdürü Latif YILMAZTÜRK gerçekleştirdi.Kurum müdürümüz sayın Latif YILMAZTÜRK konuşmalarında duygularını şu şekilde dile getirdi;

''Gençlik Merkezleri, gençlerimizin serbest zamanlarını değerlendirebilmelerine imkân sağlamak, onlara rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunmak amacıyla faaliyet göstermektedir.
Bu bağlamda ilimize bağlı İlçelerimizde 2014 yılına kadar sadece Ardanuç ve Arhavi’de Gençlik Merkezi bulunurken, 2014 yılı içerisinde Hopa’da, bu yıl da Şavşat’ta Gençlik Merkezi açılmış olup, toplam Gençlik Merkezi sayımız 5’e çıkarılmıştır. Yusufeli ilçemiz ile Kemalpaşa beldemizde ise Gençlik Merkezi açılması için bakanlığımızla gerekli yazışmalarımız devam etmektedir.
Gençlik Merkezlerimizde, gençlere yönelik sosyal ve kültürel programlarımızın yanında, Gitar, Bağlama, Halk Oyunları, Kemençe, Osmanlıca ve İşaret Dili gibi kurslarımız devam etmekte, bu kurslarımızdan yaklaşık 700 gencimiz faydalanmaktadır.
Bu kurslardan Osmanlıca kursu Bakanlığımızın imzalamış olduğu protokol kapsamında Hayrat Vakfı ile, İşaret Dili kursu ise Halk Eğitim Müdürlüğümüzle işbirliği içerisinde açılmıştır.
Bakanlığımız, tarihine, kültürüne bağlı, manevi değerlere sahip gençlerin yetişmesi amacıyla, 20’ ye yakın sosyal projeyi sürdürmektedir. Bu projelerden olan Şehirler ve Kültürler adlı proje ile 2014 yılı içerisinde 488 gencimiz çevre illere gönderilirken, bu sayı 2015 yılı içerisinde Bakanlığımızın verdiği kontenjan dâhilinde 600 olarak belirlenmiştir.
Gençlerimize tarih şuuru kazandırmak adına, gidilen il ve ilçelerimizde tarihi ve kültürel alanların ziyaret edilmesine önem verilmektedir.
Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki, devletimiz sadece ekonomik alanlarda değil, sosyal ve kültürel alanlarda da çok büyük yatırımlar yapmakta, yani devletimiz Gençliğe yatırım yapmakta.
Gençlerimize, kin ve nefret yerine merhamet ve adaleti, düşmanlık yerine dostluk ve kardeşliği, riyakârlık ve gösteriş yerine içtenlik ve samimiyeti ikame etmeliyiz. 
Manen bin bir sıkıntı içinde bulunan bir toplum olarak, böylesi bir gençliğe ne kadar ihtiyacımızın olduğu aşikârdır. 
Bu nedenle hepimize büyük görevler düşmekte olup, Gençlik Merkezi olarak da bu doğrultuda faaliyetlerimizi sürdürdüğümüzü vurgulamak istiyorum.
Bu amaçlar doğrultusunda, hedef kitlemizin gençler, yani öğrenciler olması nedeniyle, Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Artvinliler Vakfı gibi vakıf ve derneklerle, İl Müftülüğümüzle, Üniversitemizle, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve tüm okullarımız ile işbirliği yapmayı önemsiyoruz, bu işbirliğini daha da arttırmayı arzuluyoruz.
Bugün burada izleyeceğiniz programda, Artvin İmam Hatip Lisesi ile Gençlik Merkezi Müdürlüğümüzün işbirliği ve desteğiyle ortaya çıkmış ve siz değerli konuklarımızın beğenisine sunulmuştur.
Ben, Gençlik Merkezi adına, bu programın hazırlanmasında emeği geçen başta Ayşegül YETİM ve Havva YILDIRIM hocalarımıza, programda görev alan İmam Hatip Lisesi öğrencilerine teşekkür ediyorum. 
Peygamberimizin dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan bu kutlu gecenin, tüm İslam Âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diledi.''
Program sonunda; Artvin Anadolu İmam Hatip Lisesi meslek derslerine giren Havva YILDIRIM’a Artvin İl Emniyet Müdürü Alaattin AKBAŞ tarafından,Türk Dili Ve Edebiyat öğretmeni Ayşegül YETİM'e ise Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin YETİM tarafından çiçek takdimi yapılarak programa son verildi.